Kaja Schuster mladinska evropska prvakinja, bron za Niko Koren

Obetavni judoistki Bežigrada sta danes zablesteli na mladinskem evropskem prvenstvu na Nizozemskem.
Fotografija: Kaja Schuster (druga z leve) se je ovenčala z naslovom mladinske evropske prvakinje, Nika Koren (desno) pa se je okitila z bronasto kolajno. FOTO: Carlos Ferrrira/EJU
Odpri galerijo
Kaja Schuster (druga z leve) se je ovenčala z naslovom mladinske evropske prvakinje, Nika Koren (desno) pa se je okitila z bronasto kolajno. FOTO: Carlos Ferrrira/EJU

V slovenskem judoističnem zastopstvu se na mladinskem evropskem prvenstvu v Haagu veselijo kar dveh kolajn. Z zlato lovoriko se je v kategoriji do 70 kilogramov ovenčala Kaja Schuster, njen podvig pa je v tej konkurenci z bronastim odličjem dopolnila Nika Koren.

Kaja Schuster je bila danes na Nizozemskem razred zase. Na poti do prvega mesta je po vrsti ugnala Švedinjo Mayo Ribeiro Novais (z dvema vazarijema), Portugalko Tais Pino (z iponom), Avstrijko Eleno Dengg (z dvema vazarijema), Čehinjo Julie Zarybnicko (z dvema vazarijema), v velikem finalu pa je spravila na hrbet še Izraelko Adelino Novitzki (z dvema vazarijema).

Korenova, ki je tako kot Kaja članica ljubljanskega Bežigrada, je bila v uvodnem krogu boljša od Ukrajinke Alise Videnejeve (z iponom), zatem je premagala Nemko Tanjo Grünewald (z vazarijem), nakar je morala priznati premoč Švicarki April Lynn Fohouo (z iponom). V repešažu je Nika ugnala Nizozemko Nadio Swinkels (z iponom) in v dvoboju za tretje mesto še Zarybnicko (z vazarijem).

V Haagu sicer moči meri 366 mladih judoistov in judoistk iz 43 držav.

Preberite še:

Komentarji: