Kajakaši na čelu z Žnidarčičem zasedli ves zmagovalni oder

Nejc Žnidarčič je zmagal pred Anžetom Urankarjem in Vidom Debeljakom, med kanuisti Blaž Cof do drugega mesta.

Objavljeno
22. junij 2015 00.42
sipic/veslanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Murau - Dan po koncu preizkušnje svetovnega pokala na Soči so se kajakaši in kanuisti že pomerili na novi tekmi v Avstriji, na kateri so Slovenci pustili neizbrisen pečat. Med kajakaši se je zmage veselil Nejc Žnidarčič, Anže Urankar je bil drugi, Vid Debeljak pa tretji, medtem ko se je med kanuisti z drugim mestom izkazal Blaž Cof.

Šprinterska tekma na Muri je bila razburljiva in negotova, udarno trojico med kajakaši je ločilo pičlih 37 stotink, več kot sekundo je za zmagovalcem zaostal šele sedmouvrščeni. Nove zmage med elito se je veselil Žnidarčič, najhitrejši že v kvalifikacijah, ki se je z drugim letošnjim uspehom povzpel tudi na vrh skupnega seštevka, zdaj ima deset točk zaloge pred Francozom Paulom Jeanom. Jutri bo nastopil tudi na dolgi klasični preizkušnji.

Urankar je za Nejcem zaostal le 26 stotink, za povsem slovensko udeležbo na stopničkah je poskrbel še Debeljak. Maks Frančeškin je, enako kot na Soči, zasedel sedmo mesto, Tim Novak je zaokrožil deseterico, Tim Kolar pa je bil dvanajsti. Po drugem mestu na včerajšnjem klasičnem spustu je do nove kolajne srebrnega leska priveslal še Cof, tako kot v Trnovem ob Soči je moral premoč priznati Nemcu Normenu Webru, ki je bil hitrejši za 1,85 sekunde, tretji je bil Hrvat Emil Milihram.