Kako je šlo Olimpiji brez Braneta Oblaka?

Tokrat v našem kvizu preizkus znanja iz zgodovine biatlona na Pokljuki, NK Olimpija in slovenske rokometne reprezentance.
Fotografija: Brane Oblak se je z izjemnimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega nogometa. FOTO: Roman Šipić/Delo


Foto Roman Šipić/delo Šipić Roman
Odpri galerijo
Brane Oblak se je z izjemnimi črkami zapisal v zgodovino slovenskega nogometa. FOTO: Roman Šipić/Delo Foto Roman Šipić/delo Šipić Roman

1. Bliža se novi biatlonski praznik na Pokljuki. Tokrat bo od 5. do 8. januarja, takrat pa se bodo spomnili tudi prve tekme za svetovni pokal v biatlonu pri nas, konec decembra 1992. Udarni člani slovenske vrste so bili takrat Uroš Velepec, Sašo Grajf, Janez Ožbolt in Boštjan Lekan. Katera reprezentanca pa je bila v štirih pokljuških dneh najuspešnejša?

A) Nemčija

B) Rusija

C) Avstrija

2. Zdi se kar težko verjetno, toda leta 1972, so jesenski del jugoslovanskega nogometnega prvenstva sklenili šele dan pred božičem. Olimpija je bila takrat edino slovensko moštvo v elitni državni nogometni druščini, imela je visoke cilje, a poškodba prvega asa Braneta Oblaka, zaradi katere je izpustil 7 tekem, jo je oddaljila od najboljših. Na katerem mestu je bila tako ob zimskih počitnicah?

A) na 12.

B) na 15.

C) na 18.

3. Pred natanko 20 leti se je slovenska moška rokometna reprezentanca, kot je že v navadi v teh dneh, pripravljala za januarsko osrednje tekmovanje sezone. Takrat je bilo to svetovno prvenstvo na Portugalskem, prav pretirano dobre volje pa med pripravami v reprezentančnem vodstvu ni bilo, saj se je poškodoval pomemben adut Renato Vugrinec. Kdo je bil takrat selektor slovenskih rokometašev?

A) Tone Tiselj

B) Miro Požun

C) Niko Markovič

Preberite še:

Komentarji: