Kalvarija Tysona Gaya se nadaljuje

Lastnik drugega najboljšega časa v teku na 100 metrov se ni kvalificiral za avgustovsko svetovno prvenstvo v Londonu.

Objavljeno
26. junij 2017 18.08
J. P.
J. P.

Sacramento - Nekdanji atletski šampion, ameriški šprinter Tyson Gay, ne bo nastopil na avgustovskem svetovnem prvenstvu v Londonu, saj se mu na kvalifikacijski preizkušnji v Sacramentu ni posrečilo prebiti v reprezentanco niti v teku na 100 niti na 200 metrov. Na daljši razdalji je bil s časom 21,37 prekratek celo za finale, že prej je klecnil tudi na 100 metrih.

Težave s formo so se 34-letnemu nekdanjemu asu začele pojavljati lanskega oktobra, ko je njegova hči Trinity, tudi sama obetavna atletinja, izgubila življenje v streljanju v Kentuckyju. Vseeno pa Tyson še ne razmišlja, da bi športne čevlje obesil na klin: »Poskušal bom teči vsaj še na nekaj tekmah. Še vedno sem v dobri formi, zdravje mi služi, moram pa pospraviti glavo.«

Lastnik drugega najboljšega časa v zgodovini atletike v teku na 100 metrov (hitrejši je bil zgolj Jamajčan Usain Bolt) pa kljub temu že razmišlja tudi nekoliko bolj dolgoročno. »Vleče me tudi v trenerske vode. Pustimo času čas. Nabral sem si ogromno izkušenj, ki jih želim prenesti na mlajše generacije,« je pojasnil trikratni svetovni prvak.