Kamničane ohranja pri življenju le zmaga

Odbojkarji ACH Volleyja bodo danes (17.30) v Kamniku lovili enajsto zaporedno prvoligaško lovoriko.

Objavljeno
23. april 2015 07.15
Odbojka
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Načrti odbojkarjev ACH Volleyja, da bi enajsto zaporedno lovoriko državnih prvakov dvignili v zrak že minulo nedeljo pod Rožnikom, so se izjalovili prejšnji teden ob porazu v Kamniku, kamor se vračajo danes (17.30) na četrto finalno tekmo. Calcit Volleyball bi pri življenju obdržala zgolj nova zmaga.

Predvsem reprezentanti, ki se že v začetku maja dobijo na prvem zboru pod taktirko novega selektorja Andree Gianija, bi radi to finalno serijo čim prej spravili pod streho. Ljubljančani imajo kakovost, izkušnje in dolgo klop na svoji strani, Kamničani pa stavijo na srce, specifično (nizko) domačo dvorano in prekaljenega trenerskega mačka Marka Brumna, ki je porok, da so se njegovi fantje po težkem porazu v Tivoliju še drugič pobrali.

»Dejstvo je, da nas v Kamniku čaka zahtevnejši zalogaj, saj smo v Tivoliju vajeni visokega stropa in posledično lažje igramo v obrambi. Obenem je Calcit v rahli prednosti zaradi manjše dvorane, ki jo je lažje napolniti in ustvariti pritisk s tribun. Upam, da bo ta tekma zadnja v sezoni, tudi v nasprotnem primeru ne bo nobene panike, bomo pač naslov potrjevali v Tivoliju,« je povsem miren kapetan »zmajev« Andrej Flajs, v tej finalni seriji eden najprepričljivejših v moštvu, pa čeravno je po poškodbi sprejemalca Nathana Robertsa, ki stopi na parket le izjemoma, polno obremenjen.

Tako kot Sevničana v vrstah ACH Volleyja je novi selektor Giani na širši seznam reprezentantov uvrstil mladega, komaj 19-letnega Calcitovega korektorja Tončka Šterna, na katerega pa so se finalni tekmeci odlično pripravili in ostaja dolžnik, kar zadeva učinkovitost. »Če se nam posreči držati korak s tekmeci do končnice nizov, jih lahko prisilimo v napake. Kadar pa ti pobegnejo za pet, šest točk, zaigrajo sproščeno in se ne obremenjujejo z morebitnimi spodrsljaji. Mi smo že z uvrstitvijo v finale svoj cilj dosegli, a bi radi storili še korak naprej. V ponedeljek smo imeli sestanek, analizirali smo napake, jasno je bilo, da nismo bili pravi. A je še vse odprto,« poudarja mlajši od bratov Štern.