Kamniški odbojkarji začeli pod vodstvom Ribiča

Kamniški odbojkarji v primerjavi z minulo sezono niso doživeli prav veliko sprememb v svoji ekipi.

Objavljeno
04. avgust 2016 14.50
Trener domačih Gašper Ribič na zadnji tekmi finala DP v odbojki so igralke Calcit Ljubljana premagale Novo KBM Branik iz Maribora. Ljubljana, Slovenija 9.maja 2016 [odbojka,Ribič Gašper,slovenska ženska odbojka,trenerji]
A. V.
A. V.

Kamnik - Odbojkarji Calcita Volleyballa so danes že začeli priprave na novo sezono. Slovenske pokalne zmagovalce in drugouvrščeno ekipo državnega prvenstva bo v novi sezoni vodil Gašper Ribič, ki je lani z žensko ekipo Calcita Ljubljane osvojil naslov državnih prvakinj. Edini novinec med igralci je Jure Okroglič.

Kamniški odbojkarji v primerjavi z minulo sezono, ki je bila zanje ena najuspešnejših v zadnjem desetletju, niso doživeli prav veliko sprememb v svoji ekipi. Novinca sta le Ribič, ki je na trenerski klopi zamenjal izredno uspešnega Marka Brumna, ter mladinski reprezentant Okroglič, do letošnje sezone igralec Salonita Anhovega. Edina, ki sta zapustila kamniške vrste, pa sta brata Tonček in Žiga Štern. Mlajši Tonček bo v prihodnji sezoni igral za Verono, ki jo bo vodil selektor slovenske izbrane vrste Andrea Giani, starejši Žiga pa se je preselil v vrste aktualnega državnega prvaka ACH Volleyja.

"Vesel sem, da imamo že na začetku priprav na voljo praktično celotno ekipo. Za zdaj smo še brez igralca na mestu korektorja in če nam ga bo uspelo pripeljati, bomo imeli dobro ekipo. Verjamem, da nam bo z dobrim delom uspelo izpeljati vse cilje, ki si jih bomo zastavili. Sicer pa se ekipe vsako leto nekoliko spreminjajo, menjajo in tudi mi nismo izjema. Na srečo kakšnih velikih sprememb ni, manjše sicer so, a kot rečeno, s tem se moramo sprijazniti in odpreti novo poglavje," je po prvem treningu dejal Ribič, ki se je tako po treh uspešnih letih na klopi ženske ekipe Calcita Ljubljana spet vrnil v moško odbojko.

"Priprave bodo potekale nekoliko drugače, kot so bili igralci vajeni prejšnja leta. V avgustu bodo treningi v glavnem dvakrat dnevno. Dopoldne se bomo bolj posvečali telesni pripravi, občasno bomo treninge kombinirali tudi z žogo, največ poudarka žogi pa bomo imeli popoldne, kjer bomo iz tedna v teden stopnjevali tempo, v septembru pa bomo začeli s pripravljalnimi tekmami," je Ribič na kratko spregovoril tudi o načrtu priprav.

Tekmovalna sezona se bo za Kamničane začela 8. oktobra, ko jih čaka gostovanje v Murski Soboti proti Panviti Pomgradu, teden dni pozneje pa bodo v svoji športni dvorani gostili kanalski Salonit. V pokalu CEV bodo decembra igrali s francoskim Toursom, prav tako bodo kamniški odbojkarji igrali tudi v srednjeevropski ligi.