Kauzer in Savšek za zaključek sezone slavila v Tacnu

Kanuist Savšek in kajakaš Kauzer sta sezono zaključila z zmago na zadnji tekmi svetovnega pokala v Tacnu.

Objavljeno
10. september 2016 13.31
Posodobljeno
10. september 2016 13.42
OI
M. Ž.
M. Ž.

Tacen − Kanuist Benjamin Savšek in kajakaš Peter Kauzer sta sezono zaključila z zmago na zadnji tekmi svetovnega pokala v Tacnu.

Med kanuisti je Benjamin Savšek s progo opravil brezhibno in zmagal s časom 74,45, drugi je bil Slovak Aleksander Slafkovsky (+0,64), tretji pa Američan Casey Eichfeld (+2,45).

»Res sem vesel, da mi je v finalu uspela čista vožnja. Čoln sem dobro poganjal, bil zadovoljen tako z vožnjo kot tudi z rezultatom. Pred domačo publiko sem si zmeraj želel dobrih rezultatov, publika te podpira vso tekmo, res je lepo doma dirkati in vesel sem zmage. Danes je bilo treba biti precej pazljiv pri kazenskih sekundah, ker je bila proga krajša, tako da si nisem smel dovoliti dotika. Samo na to sem mislil od starta, izšlo se mi je. Tudi na olimpijskih sem bil osredotočen, a mi je tam zmanjkalo malo sreče. Letos se sicer ne morem veseliti olimpijske kolajne, ampak s to zmago sem pokazal, da sem v vrhu in sem to že večkrat dokazal. Upam, da bom v naslednjih sezonah na največjih tekmah ohranjal takšno raven in osvajal visoka mesta,« je povedal Savšek.

V finalu sta tekmovala še dva domača kanuista. Blaž Cof je bil deveti (+5,88), Jure Lenarčič pa deseti (+6,62).

Kauzer četrtič najboljši v Tacnu

V konkurenci kajakašev je bil najboljši olimpijski podprvak Peter Kauzer (69,89) in se veselil svoje četrte zmage v Tacnu, drugi je bil Britanec Bradley Forbes-Cryans (+0,28), tretji pa Japonec Kazuya Adachi (+2,49).

»V Tacnu je bilo zmeraj lepo dirkati, tudi če ne bi zmagal. Želel sem si namreč na lep način zaključiti zame eno najuspešnejših sezon, če ne zaradi olimpijske medalje celo najuspešnejšo v karieri. Moram reči, da so mi malo šli na roko tudi prireditelji, ki so nekoliko prestavili cilj, saj sem včeraj na daljši progi zelo trpel. Slovenci dobro poznamo Tacen, vemo, kje lahko kakšno stotinko pridobiš. To je meni danes uspelo. V polfinalu sem imel dobro 'furo', v finalu sem se bolj 'matral'. Na vrhu je še šlo, potem se mi je čoln ustavil, tako da sem se boril za preživetje, ampak je bilo na srečo dovolj,« je dejal Kauzer.

V finalu sta bila še dva Slovenca, Martin Albrecht je bil z dvema kazenskima sekundama na petem mestu (+5,30), Janoš Peterlin pa prav tako z enim dotikom šesti (+6,33). Jure Meglič, ki tekmuje za Azerbajdžan, je bil sedmi (+8,53).