Kauzer tretji v Ivrei

Prvi finalni dan pokala v Ivrei je slovenska izbrana vrsta v finalu nastopila z dvema čolnoma. Kanuistka Alja Kozorog je bila deveta.

Objavljeno
02. september 2017 17.25
Tacen EP
A. V.
A. V.
Milano - V italijanski Ivrei poteka predzadnja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Prvi dan finalnih preizkušenj je kajakaš Peter Kauzer osvojil tretje mesto, kanuistka Alja Kozorog pa je bila deveta.

V italijanski Ivrei poteka predzadnja tekma svetovnega pokala v slalomu, ki se bo zaključil prihodnji konec tedna s tekmo v španskem Seu d'Urgelu. Konec septembra čaka najboljše slalomiste še svetovno prvenstvo v francoskem Pauu.

Prvi finalni dan pokala v Ivrei je slovenska izbrana vrsta v finalu nastopila z dvema čolnoma. Največ uspeha je imel srebrni z olimpijskih iger v Riu de Janeiru Peter Kauzer, ki je za svoje prve stopničke v tej sezoni osvojil tretje mesto. Triintridesetletni Hrastničan je po tretjem času v polfinalu tokrat z enim dotikom odpeljal brez kazenskih pribitkov in za zmagovalcem, Čehom Vitom Prindišem, zaostal 2,16 sekunde. Drugo mesto je osvojil Američan Michal Smolen.

Prvič je v finalu nastopila kanuistka Alja Kozorog, 20-letnica z Mosta na Soči je bila deveta, prepričljivo, kar z enajstimi sekundami prednosti pred drugouvrščeno, pa je zmagala Avstralka Jessica Fox, vodilna v skupnem seštevku.

Preostali slovenski predstavniki kanuistka Nina Bizjak ter kajakaša Martin Srabotnik in Žan Jakše so danes obtičali v polfinalu. v nedeljo čakajo nastopi še kanuiste Benjamina Savška, Luko Božiča in Jureta Lenarčiča ter kajakašici Evo Terčelj in Uršo Kragelj.