Kevin Venta je težko nadziral misli

Venta je na EP z zračnim orožjem v Mariboru priznal, da je domača tekma prevelik pritisk. Vknjižil je 38. mesto.

Objavljeno
10. marec 2017 12.24
KEVIN VENTO
A. V., M. F.
A. V., M. F.
Maribor - Slovenski strelec Kevin Venta se je nadejal dobri uvrstitvi na domačem evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Mariboru, a se mu na današnji tekmi z zračno pištolo ni izšlo, s 572 krogi je zasedel 38. mesto. V konkurenci sta se merila še dva slovenska tekmovalca, Sašo Stojak je s 562 krogi zasedel 62. mesto, Blaž Kunšek pa se je s 560 krogi zasidral štiri mesta nižje. Slovenska vrsta je ekipno tekmo s 1694 krogi končala na 13. mestu. Zmagala je Rusija s 1734, druga je bila Ukrajina s 1728, tretja pa Srbija s 1727 krogi.

Venta je na uvodni tekmi za svetovni pokal v Indiji navdušil s 3. mestom na tekmi mešanih parov. Z lepo popotnico se je odpravil na prvenstvo stare celine pod Pohorje pred domače občinstvo. A z zavedanjem, da je ravno na domačem terenu vselej najtežje tekmovati. »Doma se na tekmovališču srečuješ z ljudmi, ki te poznajo. Vsak te spodbudi, češ, saj zdaj pa bo. Vselej skomignem z rameni in povem, da bo treba počakati na razplet, saj nihče ne ve, kakšen bo. In tudi s takšnimi – sicer dobronamernimi – komentarji se je treba znati soočiti,« je pred prvim prvencem sezone razkril pritiske, ki jih prinaša domača preizkušnja. Tudi zato se je izogibal rezultatskim napovedim. Želel si je dobro izvedbo, vendar ni sestavil optimalnega nastopa.

Med tekmo ga je načela nervoza, pritisnila je trema, težko je bilo nadzirati misli in se osredotočiti na nalogo. Od finala ga je ločilo šest krogov. »Priznam, da mi je zelo težko streljati pred domačim občinstvom, v tujini bi mi bilo precej lažje. Tekma se mi je ponesrečila, ampak to ni nič hudega. Še bo priložnosti in novih preizkušenj. Gremo naprej!« se je na glas soočil s težavami in dodal, da si ničesar ne očita. Mladi Ormožan bo zdaj misli preusmeril k naslednjim tekmovalnim izzivom.