Klička žene želja po maščevanju

Ukrajinski boksar Vladimir Kličko se zavzeto pripravlja na oktobrski dvoboj s Tysonom Furyjem.

Objavljeno
13. september 2016 10.11
BOXING-ENGLAND-FURY-KLITSCHKO/PREVIEW/
M. Ž.
M. Ž.

London - Nekdanji svetovni prvak težke kategorije, Ukrajinec Vladimir Kličko, je na včerajšnji novinarski konferenci v londonskem hotelu Landmark spregovoril o svojih pripravah na oktobrski povratni dvoboj z aktualnim svetovnim prvakom, Britancem Tysonom Furyjem.

Novinarji so bili včeraj prikrajšani za Britančeve izjave, saj se zaradi težav z avtomobilom ni mogel udeležiti konference, kar je Kličko pospremil s šaljivimi besedami.

»Ima veliko talentov. Vem, da zna peti. Na zadnji novinarski konferenci je bil oblečen v batmana, tokrat pa je nevidni mož. Upam, da 29. oktobra ne bo imel podobnih težav z avtomobilom,« je dejal Ukrajinec.

Štiridesetletni ukrajinski boksar ima za seboj dolgo in bogato kariero. Prvi naslov svetovnega prvaka si je priboril pred šestnajstimi leti, ga leta 2003 izgubil, nato pa tri leta kasneje znova znova postal svetovni prvak in naslov do lani ubranil kar šestnajstkrat. Nato ga je lanskega novembra v Düsseldorfu presenetljivo premagal Fury, kar Klička zelo žre.

»Težko je zjutraj vstati in se zavedati, da nisem svetovni prvak. Sedaj sem si znova povrnil nekdanjo »lakoto« po zmagi in sem bolj motiviran kot kadarkoli poprej,« trdi Kličko.

Tom Loeffler, član njegove menedžerske skupine K2, je dodal: »Po porazu mu ni bilo lahko in še nikoli ga nisem videl, da bi se kdaj tako zavzeto pripravljal na dvoboj. To bo posebna borba, saj se Kličko želi maščevati.«

Peter Fury: Tysona so spoznali za krivega brez sodbe

Tysona Furyja je na novinarski konferenci zastopal njegov stric in trener Peter Fury, ki se v svojem govoru ni mogel izogniti kazni Britanske protidopinške agencije. Ta je Tysona suspendirala zaradi domnevne uporabe nedovoljenih sredstev, zdaj pa začasno preklicala kazen, tako da se bo Britanec lahko boril, novembra pa ga čaka zaslišanje.

»Za nami je nekaj napornih mesecev. Zdelo se je, kot da so Tysona spoznali za krivega brez sodbe, moja naloga pa je, da spremenim njegovo mišljenje in ga pripravim na dvoboj. Pomerila se bosta najboljša boksarja težke kategorije na svetu, možnosti za zmago so 50:50.«

Povratni dvoboj težke kategorije za naslov svetovnega prvaka po različicah WBA, WBO in IBF med Furyjem in Kličkom bo 29. oktobra v Manchestru.