Kličko ima dovolj izzivanja Briggsa: »želim ga kaznovati«

Boksarskega svetovnega prvaka v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO pa najprej čaka obračun s Bryantom Jenningsom.

Objavljeno
20. januar 2015 14.01
reu BOXING/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Berlin - Boksarski svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, WBO, IBF in IBO Vladimir Kličko se bo 25. aprila pomeril s še neporaženim Američanom Bryantom Jenningsom. A bolj kot že dogovorjenega dvoboja se veseli morebitnega spopada z nekdanjim prvakom verzije WBO Shannonom Briggsom.

Ukrajinskemu borcu je namreč dovolj izzivanja ameriškega boksarja, ki je Kličku že kar nekajkrat ponagajal. »Shannon Briggs je prestopil mejo dobrega okusa. Želim ga kaznovati za njegovo predrznost in si res želim dvoboj z njim,« je za nemško revijo Sport Bild dejal 38-letni Kličko, ki ga je Briggs nadlegoval v Miamiju ter ga izzival med pripravami na boj z Bolgarom Kubratom Pulevom novembra lani. Briggs je takrat skušal gol do pasu vdreti na novinarsko konferenco in se pomeriti s Kličkom.

»Razumem ga. Obstaja logika za to, kar počne. Želi se promovirati, tako kot Tyson Fury, David Haye, Manuel Charr in Marco Huck. Fantje si te želijo povleči v pogovor. Nihče pa tega ni doslej počel tako uspešno kot Briggs. Kakor koli že, prestopil je mejo, ne ve, kdaj je dovolj in kdaj vse skupaj ni več smešno,« je sedaj vse skupaj komentiral Kličko, ki bo očitno naredil vse za to, da se s 43-letnim boksarjem tudi pomeri.