Kličko tudi po krvavi zmagi nad Charrom ne želi v pokoj

Ukrajinski boksar Vitalij Kličko je v dvoboju z Nemcem Manuelom Charrom ubranil naslov prvaka po različici WBC.

Objavljeno
09. september 2012 11.17
BOXING-WBC-HEAVYWEIGHT-UKR-GER
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Moskva - Boksarski šampion Ukrajinec Vitalij Kličko je sicer tik pred upokojitvijo, a v ringu ostaja nepremagljiv. Sinoči je v Moskvi pred 30.000 gledalc ubranil naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBC. Nemca libanonskih korenin Manuela Charra je premagal v četrti rundi, ko se je sodnik odločil za prekinitev dvoboja zaradi poškodb nemškega boksarja.

Charr je med dvobojem utrpel veliko ureznino čez desno oko, sodnik pa je zaradi krvavitve nemškega boksarja po 56 sekundah boja v četrti rundi dvoboj prekinil. Za 27-letnega nemškega boksarja je bil to prvi poraz v karieri.

»Žal je sodnik prekinil dvoboj. A Manuel je zelo pogumen fant z velikim srcem in pravi borec. Mislim, da je pred njim lepa kariera,« je po dvoboju dejal starejši od bratov Kličko, ki je že dopolnil 41 let, je tako v karieri dobil 45 od skupaj 47 profesionalnih dvobojev, naslov prvaka po verziji WBC pa je uspešno ubranil še devetič zapored. »Malo sem razočaran, saj sem si želel zmagi s pravim knockoutom, ne pa s tehničnim. Oba s Charrom sva bila pripravljena nadaljevati dvoboj, a odločil je zdravnik,« je še povedal.

Kličko, ki si v domovini gradi kariero v politiki, sicer še vedno ne namerava odložiti boksarskih rokavic. »Nič ni nemogoče. Za zdaj vam še nisem pripravljen dati dokončnega odgovora o moji profesionalni karieri.«