Klinarjeva, Vozlova in Žbogar danes razred zase

Plavalci so v ljubljanskem Tivoliju opravili s prvim dnem državnega prvenstva.

Objavljeno
22. januar 2015 22.13
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenski plavalci so opravili s prvim dnem plavalnega državnega prvenstva v Tivoliju. Z odličnimi nastopi sta izstopali predvsem Anja Klinar in Tjaša Vozel, ki sta dosegli po dve zmagi in plavali v bližini osebnih rekordov oziroma hitreje. Dve zmagi tudi za Roberta Žbogarja.

Plavalki kranjske Zvezde Vozlovi je v uvodni disciplini uspelo izboljšati osebni rekord na 100 metrov mešano, nova najboljša znamka zdaj znaša 1:02,47. Trboveljčanka je s časom 1:06,55 slavila tudi na 100 metrov prsno, kar je le štiri desetinke sekund slabše od njenega osebnega in državnega rekorda, ki ga je dosegla decembra na svetovnem prvenstvu v Dohi. »S prvim dnem sem res zadovoljna. Teh izidov nisem pričakovala, posebej ker sem bila po novem letu tudi nekaj bolna. A treniramo na polno in to tukaj je dobra tekma za trening. Če bi se res pripravila, bi danes lahko dosegla tudi državni rekord na 100 prsno,« je za STA povedala Vozlova.

Blizu osebnima rekordoma je bila tudi Radovljičanka Anja Klinar, ki je osebni rekord iz Dohe na 400 m prosto s časom 4:24,48 zgrešila za dve desetinki. Drugo zmago je dosegla na 200 m delfin z 2:09,89. »Malo je škoda, ker sem morala na 400 m prosto plavati sama. Skušala sem hitro začeti na prvih 200 metrih, kar mi je uspelo, na drugi polovici me je malo pobralo, a zelo sem zadovoljna, da sem že na začetku leta plavala enak izid, kot sem ga dosegla na svetovnem prvenstvu. To mi res daje veliko motivacije za naslednjo sezono v 25-metrskem bazenu,« je po tekmovanju dejala izkušena Gorenjka.

V moški konkurenci je blestel še en Radovljičan Robert Žbogar, ki je dosegel zmagi na 100 m mešano in 200 m delfin. »Izidi so celo malo boljši, kot sem pričakoval glede na konkurenco tukaj. Tudi trenirali nismo povsem na polno, saj sem si okrog novega leta vzel celo krajši odmor. Tudi občutki v vodi zaradi tega niso povsem pravi, a izidi so v redu. Pravo delo se bo začelo v ponedeljek, saj po prvenstvu startamo s pripravami na poletno sezono,« je povedal Žbogar.

Poleg omenjene trojice se je s časom 3:47,55 na 400 m prosto izkazal Martin Bau. Žensko tekmo na 50 m hrbtno je dobila Celjanka Anemari Košak, v štafeti so bile najboljše Ravenčanke, v moški konkurenci je na 100 m prsno zmagal triglavan Nejc Šimenko, na 50 m hrbtno Velenjčan Kristjan Meža in v štafeti plavalci mariborskega Branika.