Kolesarske novice: Bole tretji v Andaluziji, Božič 92. v Omanu

Grega Bole je drugo etapo dirke Po Andaluziji končal na 3. mestu, Borut Božič pa je bil 92. v tretji etapi dirke Po Omanu.

Objavljeno
19. februar 2015 18.49
CYCLING-ESP-ANDALUCIA-MOVISTAR
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Cordoba - Slovenski kolesar Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice) je v drugi etapi dirke Po Andaluziji zasedel tretje mesto, prehitela sta ga le John Degenkolb (Giant-Alpecin) in zmagovalec etape, Španec Juan Jose Lobato (Movistar).

Lobato je 191-kilometrsko etapo med Utrero in Luceno končal v času 4:51:57, Degenkolb in Bole pa sta ciljno črto prečkala v času zmagovalca. Drugi slovenski kolesar Janez Brajkovič (UnitedHealthcare) je osvojil 56. mesto (čas zmagovalca).

V skupnem seštevku vodi Španec Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) s časom 8:03:40, drugi je njegov rojak Benat Intxausti (Movistar), ki zaostaja za sekundo, tretja pa Britanec Christopher Froome (Sky) in Francoz Sylvain Chavanel (IAM Cycling) z zaostankom osmih sekund. Grega Bole je 19. (+50), Janez Brajkovič pa 49. (+4:49).

Božič v ozadju v Omanu

Tretja etapa dirke Po Oman je pripadla Norvežanu Alexandru Kristoffu (Katjuša), ki je bil v ciljnem šprintu močnejši od Italijanov Andree Guardinija (Astana) in Mattea Pelucchija (IAM).

Edini slovenski predstavnik Borut Božič (Astana) je zasedel 92. mesto, z etapo pa je opravil v času zmagovalca.

Na dirki vodi Švicar Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), ki imea štiri sekunde prednosti pre Špancem Alejandrom Valverdejem (Movistar), tretji je Avstrijec Patrick Konrad iz ekipe Bora-Argon 18 (+5). Borut Božič je na 81. mestu (+4:47).