Kragljeva najboljša v kvalifikacijah

V ženski konkurenci je bila v kvalifikacijah prvenstva Oceanije najboljša Urša Kragelj, ki se je brez težav prebila v polfinale.

Objavljeno
24. februar 2012 10.59
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Slalomisti so opravili s kvalifikacijami prvenstva Oceanije, ki ta vikend poteka na olimpijski progi v Penrithu. V ženski konkurenci je bila najboljša Urša Kragelj, ki se je brez težav prebila v polfinale, kjer bo slovenske barve branilo devet čolnov.

Najbližjo tekmico, domačinko Jessico Fox, je ugnala za 79 stotink sekunde, tretje mesto pa je pripadlo Francozinji Emilie Fer. »To je šele druga tekma v tej sezoni. Poskušala sem se skoncentitrati in predvsem vživeti v tekmovalno rutino, saj prav veliko časa za pripravo ni. Tekma je bila namenjena predvsem temu. Danes mi je lepo uspelo, bila sem tudi zelo umirjena,« je bila zadovoljna Kragljeva.

V dopoldanskem delu tekmovanja so nastopili tudi kanuisti in se vsi, z izjemo Jureta Lenarčiča, ki je bil 34., prebili v nadaljevanje tekmovanja. Najboljši je bil Benjamin Savšek na 11. mestu, medtem ko sta Blaž Cof in Anže Berčič zasedla 27. oziroma 29. mesto.

Tudi Kauzer brez težav v nedeljski polfinale

V popoldanskem delu programa so se na progo podali še kajakaši, kanuistke in dvojci. Svetovni prvak Peter Kauzer je v obeh kvalifikacijskih vožnjah naredil napaki, ki sta mu prinesli po dve kazenski sekundi, tako da je končal na 11. mestu. S tem se je brez težav uvrstil v nedeljski polfinale, kjer mu bo izmed Slovencev družbo delal še Martin Albreht, ki je zasedel 33. mesto. Manj uspešna sta bila Janoš Peterlin in Matej Poljanec, ki sta zasedla 49. oziroma 68. mesto.

Zaradi manjšega števila prijavljenih v konkurenci dvojcev so v polfinale napredovali vsi čolni. Najboljša Slovenca sta bila Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta bila deveta.