Tudi Kragljeva za las ob stopničke

Slovenska kajakašica Urša Kragelj je v Seu d'Urgellu je za 15 stotink sekunde izgubila 3. mesto.

Objavljeno
03. avgust 2014 15.46
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Seu d'Urgell - Slovenka kajakašica Urša Kragelj je na tekmi svetovnega pokala na divjih vodah v Seu d'Urgellu za 15 stotink zgrešila zmagovalne stopničke. Toliko je namreč zaostala za tretjeuvrščeno Francozinjo Emilie Fer. Kragljeva je stopničke zapravila v zadnjem delu proge.

Potem ko je na reki Segre zmagala leta 2012, je bila tudi tokrat zelo blizu novemu uspehu. »Zelo blizu je bilo - 15 stotink sekunde, ki sem jih izgubila na koncu, v cilju. Tam se tok kar spreminja, tako da sem zagotovo izgubila več kot 15 stotink. Realizirala sem dobro vožnjo in s tem sem lahko zadovoljna, vendar pa sem na tekmi startala na kolajno. Vožnja mi je odlično uspela, še vedno pa sem delala napake, ki so me ločile od najboljših,« je finalno vožnjo ocenila Kragljeva.

Precej manj je bila zadovoljna s polfinalnim nastopom, v katerem je postavila skoraj štiri sekunde počasnejši čas kot potem v finalni vožnji: »Polfinalni nastop je bil katastrofalen. Tisto je bila sreča, da sem se uvrstila med deset. Sem pa zadovoljna, da se lahko tudi s popolnoma ponesrečeno vožnjo uvrstim v finale. Se pa zavedam, da je bil prisoten faktor sreče.«

Zmagala je Španka Maialen Chourraut, druga je bila Avstrijka Corinna Kuhnle. V polfinalu je veslala tudi Eva Terčelj, ki pa ji je za preboj med najboljšo deseterico zmanjkalo 28 stotink sekunde. Bila je 12.

Čez dva tedna se bodo najboljši kajakaši in kanuisti zbrali v Augsburgu, kjer bo na sporedu finale svetovnega pokala, 2. septembra pa bo slovenska reprezentanca odpotovala v Združene države Amerike, kjer se bo pripravljala na svetovno prvenstvo, ki bo med 17. in 21. septembrom v Marylandu.