Kruder edini slovenski finalist v Grindelwaldu

Jernej Kruder je na tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju napredoval s prvim dosežkom, Markovičeva in Kadičeva brez finala.

Objavljeno
11. maj 2014 15.20
lvu/Balvansko plezanje
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Grindelwald - Jernej Kruder se je kot edini Slovenec prebil v finale tretje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju, ki jo gosti švicarski Grindelwald.

Kruder je kvalifikacije končal na tretjem mestu, nato pa je bil v polfinalu prepričljivo najboljši in je kot edini dosegel vrhove vseh štirih balvanov. Kot drugi je napredoval Rus Dmitrij Šarafutdinov, tretji je bil Japonec Tsukuru Hori.

Pri ženskah sta bili neuspešni obe slovenski plezalki. Mina Markovič je osvojila sedmo mesto, potem ko je v prvem poskusu osvojila prvo balvansko smer, na preostalih treh balvanih pa naredila preveč napak, da bi se lahko še veselila finala, saj je bilo za napredovanje potrebno preplezati dve balvanski smeri. V tem delu tekmovanja je nastopila tudi Katja Kadič, ki je bila 17. med 20. polfinalistkami.

V ženski konkurenci so bile v polfinalu na prvih treh mestih Britanka Shauna Coxsey, Avstrijka Anna Stöhr in Nemka Juliane Wurm.