Kvalifikantki Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar do rezultata kariere

Uspešno sta na finalnem satelitu v odbojki na mivki v Bakuju nastopila tudi Nejc Zemljak in Vid Jakopin in končala kot peta.

Objavljeno
14. oktober 2017 13.52
J. P.
J. P.

Baku - Sezona satelitov CEV v odbojki na mivki se bo danes končala s finalnim turnirjem v Bakuju, ki ima tudi slovensko udeležbo. V moški konkurenci sta nastopila Nejc Zemljak in nekdanji reprezentant v dvoranski odbojki Vid Jakopin, ki se je vrnil v tekmovalni pogon vsaj na mivki. Fanta sta po porazu po ogorčenem boju v drugem kolu z 1:2 (-14, 17, -13) proti Francozoma Maximu Thiercyju in Arnaudu Gauthier-Ratu morala v repešaž, tam pa vpisala še dve zmagi, preden sta spet naletela na previsoko oviro. Latvijca Rihards Finsters in Aleksandrs Solovjevs sta bila boljša z 2:0 (16, 17), Slovenca sta tako turnir končala na zelo spodobnem petem mestu.

Še uspešnejši sta bili Tjaša Kotnik in Tjaša Jančar v ženski konkurenci, ki sta s tretjim mestom in bronom vpisali rezultat kariere. Najprej sta šli z dvema zmagama uspešno skozi kvalifikacije, nato neporaženi nadaljevali vse do polfinala glavnega turnirja, tam pa morali premoč priznati drugopostavljenima Fracozinjama Alexii Richard in Margaux Carrere, ki sta bili po 37 minutah igre uspešnejši z 2:0 (12, 19) in se jima maščevali za predvčerajšnji poraz v drugem kolu. Tudi tekmici za bron sta bili Francozinji, šesti nosilki Lezana Placette in Aline Chamereau, od katerih sta bili Tjaši prepričljivo boljši z 2:0 (15, 20).

»Zelo sva veseli te uvrstitve in se že veseliva novih izzivov. Najbolj zadovoljni pa sva, ker napredujeva v igri, in upam, da bova tudi v nadaljevanju sezone igrali dobro. Najprej odhajava na turnir na Nizozemsko, nato naju čaka še pot v Sydney,« je pojasnila Jančarjeva, ki je moči s Kotnikovo združila šele letos, v Bakuju sta dekleti vpisali doslej najboljši skupni rezultat.