Liga prvakov: ACH Volley po zmagi nad Lennikom ostaja v igri

Odbojkarji ACH Volleyja so nocoj v Stožicah v 3. kolu lige prvakov s 3:0 (19, 15, 15) premagali belgijski Lennik.

Objavljeno
14. november 2012 16.09
Posodobljeno
14. november 2012 18.30
odbojka
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kola lige prvakov v Ljubljani premagali belgijski Asse Lennik s 3:0 (19, 15, 15) in tako ostali v igri za napredovanje. Tekma je bila za obe moštvi zelo pomembna. V primeru poraza, bi Ljubljančani imeli le še teoretične možnosti za napredovanje med najboljših 16 ekip. Naslednjo sredo se bosta tekmeca v Belgiji pomerila še enkrat.

Čeprav so strokovnjaki napovedovali enakovredno igro, saj naj bi bili ekipi podobne kakovosti, pa je na igrišču obstajalo praktično le eno moštvo. Oranžni zmaji so tekmece povsem nadigrali, boljši so bili v vseh elementih, še posebej pa pri sprejemu začetnih udarcev.

Najboljši posameznik tekme pa je bil Uroš Kovačević, ki ga belgijska obramba nikakor ni mogla zaustaviti, podobno velja tudi za kapetana Andreja Flajsa. Oba najučinkovitejša domača igralca sta skupaj naredila le pet napak, poroča STA.

Po odločnem začetku še v višjo prestavo

Domači trener Luka Slabe je sicer napovedoval nervozen začetek, a kakšne začetne živčnosti v domači vrsti ni bilo opaziti. Začela je namreč odločno, s servisom je od samega začetka izvajala pritisk, posledica tega je bilo, da so po točki Kovačevića povedli že s 6:1. Za kratek čas so Belgijci vzpostavili ravnotežje, toda domači so hitro spet prestavili v višjo prestavo in prišli do vodstva 12:5. Nato so sicer malo popustili, tekmec se je približal na štiri točke zaostanka, toda domačega vodstva z 1:0 ni ogrozil.

Belgijci so se približali, toda ...

Ko je bilo ob prvem tehničnem odmoru drugega niza na semaforju 8:7, je marsikdo mislil, da so Belgijci ujeli ritem in da bo tekma v nadaljevanju bolj izenačena. A Ljubljančani niso mislili tako. Hitro so spet povsem zagospodarili na igrišču, naredili so sicer nekaj nepotrebnih napak, ki pa niso bile usodne. Tako so že ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:12, po dveh blokih (Flajs, Gregor Ropret) pa celo z 22:14, tako da je bil tudi zmagovalec drugega niza odločen.

S točko za točko do zmage

Gostujoči trener je s številnimi menjavami poskušal ustaviti učinkovit napad domačega moštva, a mu ni uspelo. Na začetku tretjega niza so sicer gosti vodili, ob prvem tehničnem odmoru z 8:7. A Milan Rašić je s servisi poskrbel za preobrat. ACH Volley je prišel do vodstva 9:8, tekmecem je še uspelo izenačiti, nato pa so povsem popustili. Ljubljančani so zbirali točko za točko, prišli do zmage in ostali v boju za drugo mesto, ki še omogoča nastop v izločilnih bojih lige. S tako igro, kot so jo pokazali tokrat, najbrž tudi Unterhaching, s katerim naj bi odigrali odločilno tekmo, ni nepremagljiv.

V drugi tekmi skupine D je Lube Macerata v gosteh premagala Unterhaching s 3:0 (20, 24, 19) in je zanesljivo na čelu lestvice. Zaenkrat Italijani niso izgubili niti niza, še poroča STA.

Liga prvakov, 3. kolo, skupina D:

ACH Volley - Lennik 3:0 (19, 15, 15)

Dvorana Stožice, gledalcev 4000, sodnika: Karampetsos (Grčija), Schürmann (Liechtenstein).

ACH Volley: Flajs 12, Kovačević 22, Lewis, Šket, Sidibe 11, Petrović 3, Jablonsky, Ropret 4, Fabjan, Rašić 4, Moreno, Vidič.

Asse Lennik: Jarmoc 3, Kruyner, Zuravljov 3, Schouren 5, Lecat 2, Piovarci 6, Radić 1, Verboomen, De Swert 3, Ramma 5, Verschueren 3, Plot.