Lucija Polavder do bronaste kolajne, Ceraj in Velenškova peta

Na grand slamu za judoiste v Tokiu je Lucija Polavder v kategoriji nad 78 kg osvojila tretje mesto.

Objavljeno
11. december 2011 10.00
Posodobljeno
11. december 2011 10.00
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Tokio - Zadnji dan tekmovanja so svoje nastope že končali vsi trije slovenski predstavniki, ki so vsi vknjižili lepe uvrstitve. Lucija Polavder (nad 78 kg) je bila tretja, Matjaž Ceraj (nad 100 kg) in Ana Velenšek (do 78 kg) pa peta.

Zadnji dan zelo konkurenčnega turnirja v Tokiu, ki je leta 2010 gostil svetovno prvenstvo, je bil uspešen tudi za slovensko reprezentanco, ki je sobotni zmagi Urške Žolnir v kategoriji do 63 kilogramov dodala nekaj lepih uvrstitev in veliko bero točk, ki štejejo v kvoto za nastop na olimpijskih igrah 2012 v Londonu, piše STA.

Lucija Polavder je v kategoriji do 78 kg danes osvojila tretje mesto, potem ko je najprej z iponom premagala Japonko Suzuko Ičihaši, nato z vazarijem Korejko Ji-Youn Kim, v polfinalu pa morala priznati premoč Japonki Miki Sugimoto, dvakratni svetovni prvakinji.

V kategoriji nižje do 78 kg se je borila Ana Velenšek in za peto mesto najprej ugnala Francozinjo Lucie Louette, nato pa klonila proti Američanki Kayli Harrison.

Matjaž Ceraj je v kategoriji nad 100 kg vknjižil dve zmagi in poraz ter osvojil peto mesto. Najprej je bil z iponom predčasno boljši od Ricarda Blasa iz Guama, nato pa je prav tako predčasno z 10:0 ugnal še Estonca Martina Padarja. V nadaljevanju se je pomeril s Korejcem Guhamom Chojem in izgubil po točkah.