Luka Slabe odstopil z mesta selektorja reprezentance

Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco je iz osebnih razlogov zapustil seletor Luka Slabe.

Objavljeno
05. februar 2015 12.21
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Luka Slabe ni več selektor slovenske moške reprezentance. Njegov odstop je vodstvo Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) že sprejelo, ime novega selektorja sporočilo v prihodnjih dneh.

»Z mesta selektorja odstopam iz osebnih razlogov. Zadnja leta so bila zame izredno naporna in stresna, zato bi to poletje želel preživeti z družino. Želim se spočiti in v nadaljevanju poiskati nove izzive. Zahvaljujem se Odbojkarski zvezi Slovenije, na čelu s predsednikom Ropretom, za vso podporo, igralcem pa za izkazano zaupanje ter jim želim veliko uspeha,« je v izjavi za javnost povedal Slabe, ki je svojo trenersko pot začel v Kropi, nato vodil kamniški Calcit in ACH Volley, zdaj pa si kruh služi pri avstrijski Posojilnici Dob.

Vodenje reprezentance je prevzel v začetku leta 2013, septembra lani pa mu je predsedstvo OZS mandat podaljšal še za vsaj eno leto, torej do septembra 2015. Slovensko izbrano vrsto, ki bo v letošnji sezoni nastopala v evropski ligi in se skušala prebiti tudi v svetovno ligo, bi moral voditi še vsaj na evropskem prvenstvu.

»Na OZS obžalujemo odstop Luke Slabeta z mesta selektorja. Odločitev je za nas nepričakovana, vendar jo spoštujemo. V nadaljevanju kariere mu želimo še veliko uspehov,« je povedal predsednik OZS Metod Ropret.