Magnussen prvič v karieri najhitrejši v kvalifikacijah

Danec Kevin Magnussen (Haas) je bil najhitrejši v današnjih kvalifikacijah formule 1 v Braziliji, kar je njegov prvi takšen dosežek v karieri.
Fotografija: Na dirkališču Jose Carlos Pace je blestel Kevin Magnussen (spredaj), za njim je Pierre Gasly (AlphaTauri). FOTO: Ricardo Moraes/Reuters
Odpri galerijo
Na dirkališču Jose Carlos Pace je blestel Kevin Magnussen (spredaj), za njim je Pierre Gasly (AlphaTauri). FOTO: Ricardo Moraes/Reuters

S petkovimi kvalifikacijami so na dirki v São Paulu sicer določili štartni vrstni red za sobotno šprintersko preizkušnjo, razplet te pa bo določil vrstni red za nedeljsko predzadnjo dirko sezone 2022. Danec je izkoristil slabše vremenske razmere ob koncu kvalifikacij in prekinitev, ko je s steze zletel Britanec George Russell z Mercedesom. Pred tem je imel v suhih razmerah najboljši čas, na delno mokri stezi pa ga tekmeci niso mogli več ujeti.

Za sobotni mini dirko si je drugo najboljše izhodišče privozil svetovni prvak Nizozemec Max Verstappen (Red Bull), tretji je bil Russell. Tekmeca v boju za drugo mesto v vozniški razvrstitvi, Mehičan Sergio Perez (Red Bull) in Monačan Charles Leclerc (Ferrari) sta imela deveti in deseti čas kvalifikacij.

Predzadnji konec tedna v formuli 1 v sezoni 2022 poteka po spremenjenem urniku, saj gre za enega od treh dirkaških konecev tedna s predvideno šprintersko preizkušnjo. Sobotni šprint, dirka bo dolga 100 km, bo ob 20.30, v soboto pa pred tem še drugi prosti trening. Nedeljska dirka, štartna mesta bodo znana po sobotni preizkušnji, se bo začela ob 19. uri.

V seštevkih je po osvojenem naslovu Verstappna in kroni Red Bulla med konstruktorji odprto le še drugo mesto v skupnem seštevku dirkačev; Perez ima 280 točk, Leclerc pa 275. Verstappen je doslej zbral 416 točk.

Preberite še:

Komentarji: