Maja Mihalinec se je po letu dni vrnila z zmago

Mladinka Agata Zupin (Kamnik) je bila na atletskem pokalu Slovenije s časom 53,72 zanesljivo najhitrejša na 400 metrov. 

Objavljeno
09. september 2017 22.10
J. P.
J. P.

Nova Gorica - Atletinja Maja Mihalinec, članica Velenja, se je po enoletnem prisilnem premoru zaradi poškodbe ahilove tetive uspešno vrnila v tekmovalni pogon in prvi dan pokala Slovenije v Novi Gorici v teku na 100 metrov zanesljivo ugnala vso konkurenco in se spustila pod mejo dvanajstih sekund (11,94), poroča STA.

»Bila sem rahlo živčna in morda preveč razmišljala, ali me noga še boli. Toda tudi trener Srđan Đorđević mi je dejal, naj odmislim bolečine in grem na vso moč. Med tekom - enako kot zadnje tri, štiri tedne na treningih - nisem čutila nikakršne bolečine. Cilj je bil priti zdrava skozi cilj, to sem dosegla, časi pa bodo še boljši, ko bom odmislila bolečino iz podzavesti. V sredo me čaka magnetna resonanca, ki bo pokazala, ali je poškodba povsem zaceljena,« je strnila vtise Mihalinčeva.

Obetavna 19-letna mladinka Agata Zupin (Kamnik), mladinska evropska podprvakinja v teku na 400 metrov z ovirami, pa je bila s časom 53,72 zanesljivo najhitrejša na 400 metrov: »Sem dokaj zadovoljna. Začela sem nekoliko prepočasi, sicer je bilo zelo dobro. Jutri si želim uspešno nastopiti še na 400 metrih z ovirami, čeravno je napovedano slabše vreme. Danes je bilo k sreči sončno in še dokaj toplo.«

Na 5000 metrov je bila najhitrejša povratnica po težavah s poškodbami Maruša Mišmaš (16:32,81), na 400 metrov v moški konkurenci je četrta proga ostala prazna, saj je evropski prvak do 23 let in slovenski rekorder Luka Janežič sezono končal že po londonskem svetovnem prvenstvu, Robert Renner (Kladivar) pa je šele v tretjem poskusu preskočil svojo začetno višino (500 centimetrov) in nato ni nadaljeval tekmovanja v skoku s palico.

»S počitnic sem prišel na pokal, saj sem sezono zapečatil po državnem prvenstvu, ko se nisem uvrstil na SP. Treniral sem zelo malo, zgolj toliko, da sem ohranil vadbeno raven za prihodnjo sezono. Cilj je bil preskočiti pet metrov in zmagati. Tekmoval sem sam proti sebi in bilo je zelo napeto, preden se mi je v tretjem poskusu le posrečilo,« je priznal Renner in izpostavil, da je tekmoval zgolj zaradi kluba in pogodbene obveze z Atletsko zvezo Slovenije.