Maja Mihalinec uspešno prestala operativni poseg

Najboljša slovenska atletinja leta 2015, članica velenjskega kluba, si je ahilovo tetivo delno pretrgala lani decembra.

Objavljeno
04. oktober 2017 16.13
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenska atletinja Maja Mihalinec je uspešno prestala operacijo ahilove tetive in bo, kot poroča STA, po nekajdnevnem počitku začela okrevati. »Poseg v sanatoriju MD Medicine v Ljubljani je potekal brez težav, sem že doma in se dobro počutim,« je poudarila predlanska najboljša atletinja leta pri nas, ki se je poškodovala lanskega decembra.

»Po delno pretrgani ahilovi tetivi smo se odločili za konzervativni način zdravljenja, s katerim smo dosegli, da se je tetiva zacelila do te mere, da sem septembra že lahko zmagala na pokalu Slovenije. Po nedavni kontrolni magnetni resonanci in posvetu z ortopedom se je izkazalo, da je okrog tetive še ostalo nekaj motečih dejavnikov, ki jih je bilo treba operativno odrstaniti,« je pojasnila 27-letna Mozirčanka.

Članica velenjskega kluba je sicer 9. septembra v Novi Gorici - na svoji prvi in hkrati zadnji preizkušnji sezone - zmagala, najbližjo izzivalko pustila za seboj za pol sekunde in se s časom 11,94 spustila pod mejo dvanajstih sekund. Pred poškodbo je lani nastopila na olimpijskih igrah v Riu in bila polfinalistka evropskega prvenstva v Amsterdamu in svetovnega v Pekingu, ki ga je v teku na 200 metrov končala na 19. mestu.

»Upam, da se bom v dveh mesecih in pol lahko vrnila v normalni ritem treningov. Pričakujem, da bom prihodnje leto v poletni sezoni izpolnila mednarodno normo in nastopila na evropskem prvenstvu v Berlinu,« je neomajna Maja Mihalinec.