Mankoč s turškimi plavalci v Ljubljani

Nekdanji plavalni as Peter Mankoč bo ta konec tedna na mitingu na Kodeljevem opazoval svoje turške varovance.

Objavljeno
23. maj 2014 14.32
mpi_mankoc
M. F., šport
M. F., šport

Ljubljana - Nekdanji plavalec Peter Mankoč se v Sloveniji mudi na pripravah s svojo turško ekipo iz Ankare. V soboto in nedeljo bo svoje tekmovalce poslal v boj za najboljše čase na OP Ljubljana na Kodeljevem. Mitinga se bo udeležilo 850 plavalcev iz 17 držav.

»Zelo resno se je lotil novega izziva, uvaja sistem dela in testiranj, kot ga doslej v Turčiji niso poznali. Vodilnim je glede na vse analize predstavil realno stanje in razgrnil možnosti uspeha v prihodnosti,« je Mankočevo delo v Turčiji v nedavnem pogovoru za Delo opisal njegov dolgoletni trener Dimitrij Mancevič.

Mankoč je po končani tekmovalni karieri tehtal med službovanjem v Estoniji in Turčiji, izbral je slednjo. »V Turčiji ustanavljajo šest novih plavalnih centrov, saj bi radi povečali število registriranih tekmovalcev. Ena od možnosti je, da bi pomagal oziroma vodil plavalni del enega od teh, skrbel za izobraževanje trenerjev. Program sta ustvarila trenerja Dimitrij Mancevič in Bob Bowman je pred odločitvijo za trenerski izziv pred dobrim letom za Delo povedal Mankoč.

Slovo Čermaka

Med slovenskimi reprezentanti je na miting na Kodeljevem prijavljena ekipa Radovljice z Robijem Žbogarjem, Anjo Klinar ter mladimi Tjašo Pintar, Špelo Perše in Žanom Pogačarjem. Svojo udeležbo so napovedali tudi mladinski svetovni rekorder Peter John Stevens iz kranjskega Triglava, pa nekdanji reprezentanti, ki študirajo v ZDA, Urša Bežan, Pia Pavlič, Sofija Djelič, Katja Hajdinjak in drugi. Po dolgem času bo v Sloveniji spet nastopila tudi Tanja Šmid, ki zadnja leta trenira v Dubrovniku.

Drugi slovenski plavalci bodo nastopali na mitingih v Bratislavi, kjer bo plaval tudi Mariborčan Martin Bau, pa v Banja Luki, kjer so plavalci iz Velenja, Raven na Koroškem in kranjske Zvezde. V BiH bodo med drugim nastopili Nastja Govejšek, pa prvič po vrnitvi iz ZDA Tjaša Oder in druga ravenska dolgoprogašica Gaja Natlačen ter Zvezdina Tjaša Vozel.

Na mitingu bodo v roko segli in se za dolgoletno delo zahvalili trenerju in selektorju Vladu Čermaku, ki se je upokojil in klubu pomaga v zmanjšanem obsegu.