Manny Pacquiao debitiral kot košarkar

Slavni boksar Manny Pacquiao je v filipinskem košarkarskem prvenstvu nekaj minut igral za svojo ekipo Kia.

Objavljeno
19. oktober 2014 16.33
PHILIPPINES-BASKETBALL/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Manila - Filipinski boksarski zvezdnik Manny Pacquiao je pri 35 letih začel tudi profesionalno košarkarsko kariero. V filipinskem prvenstvu je debitiral za novoustanovljeno ekipo Kia, ki z 80:66 premagala moštvo Blackwater.

Pacquiao, najstarejši in s 169 cm najnižji igralec na igrišču, je v ekipi trener in igralec, ob svojem krstu je sebi namenil približno sedem minut na igrišču, v tem času pa ni dosegel nobene točke. »To ni pomembno. Važno je, da je ekipa zmagala,« je dejal zvezdnik, ki je s svojo navzočnostjo na parketu v dvorano privabil kar 50.000 navijačev. Ti so redno vzklikali njegovo ime in pozivali druge igralce, naj mu podajo žogo.

Slavni boksar se sicer pripravlja na dvoboj z Američanom Chrisom Algierijem, proti kateremu bo v velterski kategoriji bo branil naslov svetovnega prvaka WBO. Kot je povedal, se bo košarki tako spet resneje posvetil po novembrskem obračunu v Macauu. »Verjamem, da bo po dvoboju dobro pripravljen,« je zatrdil eden najbogatejših športnikov na svetu in tudi član filipinskega parlamenta.