Marina Cvetanovič se vrača na Poljsko

Dosedanja sprejemalka Nove KBM Branik in odbojkarska reprezentantka bo spet oblekla majico Muszynianke.

Objavljeno
04. oktober 2016 01.37
ODBOOJKA
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Dovčerajšnja slovenska odbojkarska reprezentantka Marina Cvetanovič, ki je po nedavnih neuspešnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo napovedala, da bo za vedno slekla majico z državnim grbom, si je našla novega klubskega delodajalca. Potem ko je v minuli sezoni z izkušnjami pomagala mladi zasedbi državnega podprvaka in pokalnega zmagovalca Nove KBM Branik, se je pred prihajajočo preselila na Poljsko k prvoligašu Muszyni, pri kateri si je kruh že služila v sezoni 2013/14.

Prekaljena 30-letna in 188 centometrov visoka sprejemalka se je doslej dokazovala že v petih različnih državah: v Sloveniji (Luka Koper, Nova KBM Branik, Hit Gorica), Franciji (Istres), Italiji (Pawia, Cuatto Giaveno, Forli, Libertas), Romuniji (Sttinta Bacau) in na Poljskem. Pri Muszynianki bo ena od treh tujk, ob njej bosta klubske barve branili še Srbkinji, blokerka Maja Savić (189 centimetrov) in sprejemalka Nataša Čikiriz (194). Primorka bo kot zamenjava za poškodovano poljsko reprezentantko Anno Grejman, ki se bo v najboljšem primeru na parket vrnila šele sredi decembra, nosila dres s številko 17.

Muszyna je sicer štirikratna poljska državna prvakinja ter dvakratna superpokalna in enkratna pokalna zmagovalka, v sezoni 2012/13 pa si je konkurenco pokorila tudi v evropskem »drugoligaškem« pokalu CEV. V minuli sezoni je v tem tekmovanju izpadla v četrtfinalu proti Azerjolu iz Bakuja. V klubu so ostale zgolj tri odbojkarice iz prejšnje sezone, kar desetim pa je vodstvo pokazalo vrata. »V zadnjem primeru smo bili zaradi Annine poškodbe kolena prisiljeni iskati nove opcije, k sreči pa smo ohranili prijateljsko vez z Marino, kar nam je olajšalo fazo dogovarjanja,« je pojasnil trener Bogdan Serwinski.