Maruša Mišmaš četrta Slovenka z normo za SP

Nastop na dvoranskem SP v Sopotu so si že zagotovili Snežana Rodić, Marina Tomić, Žan Rudolf in Maruša Mišmaš.

Objavljeno
29. januar 2014 11.46
bsa atletika
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Dunaj - Mlada, 19-letna slovenska atletinja Maruša Mišmaš se je sinoči izkazala na mednarodnem dvoranskem mitingu na Dunaju, saj je zmagala v teku na 1500 metrov s časom 4:13,27. Da pa je bil uspeh še večji, je s tem potrdila tudi mednarodno normo za nastop na letošnjem dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki ga bo med 7. in 9. marcem gostil poljski Sopot.

Mišmaševa je sicer četrta iz slovenskega tabora, ki si je že zagotovila nastop med svetovno elito. Ob njej so se z normami okitili že Snežana Rodić, Marina Tomić in Žan Rudolf. Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije, na prvenstvu sicer pričakuje okrog petnajst naših tekmovalcev, največ možnosti pa daje še Sonji Roman, Tini Šutej, Sabini Veit in Mitji Krevsu.

Na mitingu na Dunaju sta se sicer iz slovenskega tabora izkazala še Maja Mihalinec, ki je s časom 7,47 zasedla drugo mesto v teku na 60 metrov, za stotinko ugnala tudi Veitovo in se približala normi za SP (7,32), ter Jan Žumer prav tako z drugim mestom v teku na 200 metrov (21,43).