Maruša Štangar do prvega slovenskega odličja na OI mladih

Obetavna judoistka JK Olimpija se je v Nanjingu okitila z olimpijskim bronom v kategoriji do 52 kilogramov.

Objavljeno
18. avgust 2014 14.41
J. P., M. Ž., Delo.si
J. P., M. Ž., Delo.si

Nanjing - Slovenska odprava na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu se veseli prvega odlčija. Zanj je poskrbela obetavna judoistka Maruša Štangar (JK Olimpija), ki se je veselila brona v kategoriji do 52 kilogramov.

»Izjemno sem vesela, saj sem zmagala v vseh dvobojih razen enega. Vknjižila sem najboljši in najpomembnejši rezultat v karieri. Obračun za tretje mesto s Kitajko je bil zahteven zalogaj, a sem imela tudi jaz svoje navijače, ki sem jim zelo hvaležna,« je strnila vtise prva slovenska junakinja iger.

Dobro pripravljenost je 16-letnica dokazala že na nedavnem kadetskem evropskem prvenstvu v Atenah, ko se je prav tako okitila z bronom, le da tedaj v nižji kategoriji do 48 kilogramov. Nesporen talent je dokazala tudi na letošnjem članskem državnem prvenstvu, ko je morala premoč priznati edinole Kristini Vršič, lani pa je nase opozorila z bronastima odličjema na svetovnem prvenstvu do 18 let v Miamiju in evropskem prvenstvu do 21 let v Sarajevu.

Jeretina in Božič v deseterici, Govejškova in Pintarjeva brez finala

Slovenska kolesarja Katja Jeretina in Jon Božič sta nastopila na 3,86 kilometra dolgem kronometru ter končala na sedmem oziroma osmem mestu.

Plavalki Nastja Govejšek in Tjaša Pintar sta opravili z nastopoma na 100 m prosto. Slovenki sta najprej uspešno prestali kvalifikacije - Govejškova je imela osmi čas, Pintarjeva enajstega - nato pa sta bili v popoldanskem polfinalu prepočasni za napredovanje, Govejškova je bila deveta, Pintarjeva pa trinajsta.