Maščevanje prvakov za pokalni poraz

Odbojka: ACH v Tivoliju ni oddal niti niza Calcitu, v izločilne boje iz najboljšega izhodišča.

Objavljeno
27. februar 2014 00.17
Janez Porenta, šport
Janez Porenta, šport
Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja so v predzadnjem kolu modre skupine DP dokazali, da je bil polfinalni poraz v pokalu s Calcitom Volleyballom zgolj naključen. Sinoči v Tivoliju Kamničanom niso oddali niti niza, s čimer so le še potrdili, da bodo v izločilne boje startali iz najboljšega izhodišča.

Niti v enem trenutku zmaga državnih prvakov ni bila negotova, še najbližje presenečenju so bili gostje s uvodnem nizu, ko so še vodili z 18:17, v končnici pa pregoreli. Pri tem velja poudariti, da sta se v kader Calcita vrnila Jernej Stavbar in Žiga Štern, ki pa še nista stopila na parket, libero Klemen Hribar pa si je na treningu dan pred tekmo obnovil poškodbo prsta in je soigralce spremljal s tribune. Čeprav so bili Kamničani uspešnejši pri začetnem udarcu in so v obrambi ujeli kar 46 žog, so jih pokopale lastne napake v napadu (kar devet), obenem je tekmec z 12 uspešnimi bloki (pol jih je prispeval Matej Vidič) odlično zaklenil mrežo.

»Zadovoljen sem z zmago, z igro pa res nismo blesteli, saj je bilo v njej premalo energije. Nam je pa zmaga dokončno zagotovila prvo mesto pred končnico, zato se bomo lahko zdaj v miru pripravili na sklepni turnir interlige in zaključne boje v DP,« je poudaril ljubljanski trener Luka Slabe, strokovnjak na klopi Calcita Marko Brumen pa ga je dopolnil: »ACH Volley je res blesteče ime, tokrat pa ni pokazal veliko. Prepričan sem, da bo igral bolje, ko bo treba – enako pa velja tudi za nas, ki smo prikazali dobro predstavo le na trenutke.«