Matej Žagar spet del elite

Na uvodni dirki sezone svetovnega prvenstva v hrvaškem Goričanu tudi slovenska udeležba.
Fotografija: Matej Žagar bo ponovno nastopil na dirki svetovnega prvenstva. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Matej Žagar bo ponovno nastopil na dirki svetovnega prvenstva. FOTO: Jože Suhadolnik

Matej Žagar bo tudi letos na uvodni dirki sezone svetovnega prvenstva v spidveju nastopil kot povabljeni dirkač, so zapisali na uradni spletni strani tekmovanja. Prva dirka sezone bo 27. aprila v hrvaškem Goričanu.

Najboljši slovenski voznik zadnjih dveh desetletij bo tako kot v zadnjih dveh sezonah tudi letos na uvodu SP v bližini Donjega Kraljevca nastopil s povabilom organizatorja. Lani se ni prebil v polfinalne boje in končal na 16. mestu.

Nekoč stalni član elitne konkurence tudi v tej sezoni ni med 15 dirkači, ki nastopajo na vseh dirkah. Podobno pa je tudi v tej sezoni Slovenec dobil povabilo prireditelja, ki ima namreč pravico, da na svojo dirko povabi voznika po lastni izbiri.

Nekdanji peti dirkač sveta se je kot stalni član od SP poslovil po koncu leta 2021. Na Hrvaškem je od takrat dvakrat nastopil s povabilom organizatorja, 2022. se je prebil do polfinala.

Žagarju, ki je na 128. dirkah v SP petkrat stopil na najvišjo stopničko na odru za zmagovalce, se bo v uvodu sezone kot prva rezerva na dirki pridružil še en Slovenec Matic Ivačič.

Komentarji: