Matevž Kamnik bo moral še enkrat pod nož

Slovenski odbojkarski reprezentant želi dokončno sanirati poškodbo kolena, zato bo prihodnjo sezono počival.

Objavljeno
28. september 2015 14.25
reu/Slovenia's Kamnik and Sket react to a point during the men's Volleyball European Championship play-off match against Finland at Stadthalle in Vienna
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Tik pred evropskim prvenstvom v Bolgariji prva slaba novica v slovenskem odbojkarskem taboru. Jasno je namreč, da reprezentančnim kolegom v Varni ne bo mogel pomagati svojčas eden najobetavnejših evropskih blokerjev Matevž Kamnik, ki mora - po poročanju športnega dnevnika Ekipa SN - na daljši prisilni počitek. Vzel si bo namreč leto dni odmora in skušal dokončno sanirati dolgotrajne težave s kolenom, zaradi katerih je moral izpustiti del minule klubske sezone, poleti pa tudi reprezentančne nastope v evropski ligi.

Po poročanju časnika bo moral 27-letni dvometraš, ki so ga v sezoni 2009/10 izbrali celo za najboljšega blokerja zaključnega turnirja lige prvakov, še enkrat pod nož, zaradi česar se je razšel tudi z dosedanjim klubskim delodajalcem Arkasom, pri katerem si je kruh služil minuli dve sezoni. Kdo bo Kamnika nadomestil na evropskem prvenstvu (če sploh kdo), selektor Andrea Giani, ki ima sicer na blokerskem položaju na voljo Alena Pajenka, Danijela Konciljo in Uroša Pavloviča, še ni obelodanil, največ možnosti ima mladi član ACH Volleyja Jan Kozamernik.