Matija Pleško novo misijo začel s točko

ACH Volley tudi po petem dvoboju skupine C lige prvakov ostaja brez zmage.
Fotografija: Tima Polujan, za katerega se že zanima tudi sinočnji tekmec, je bil z 21 točkami najučinkovitejši na parketu. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Tima Polujan, za katerega se že zanima tudi sinočnji tekmec, je bil z 21 točkami najučinkovitejši na parketu. FOTO: Tomi Lombar

V evropskem prvencu je novi trener odbojkarjev ACH Volleyja Matija Pleško ulovil točko, ne pa tudi zmage v dvoboju moštev, ki iz skupine C lige prvakov v četrtfinale ne moreta več napredovati. Friedrichshafen je bil še drugič v sezoni boljši, zmaje pa še zadnji izziv (v Tivoliju proti Chaumontu) čaka čez dva tedna.

Na obisk v Tivoli je z nemškim moštvom prišel Vital Heynen, ki ni le selektor svetovnih prvakov Poljakov, temveč tudi utelešena karizma, ekscentričnost in razvpitost. Ko je še vodil nemško izbrano vrsto, jo je za teden dni odpeljal v »divjino«, odklopil od tehnologije in jo učil živeti z ljudmi z obrobja. Požel je mnogo začudenih pogledov, a bil v svoji čudaškosti uspešen.



»Moja zgodba je preprosta. Kot je nekoč dejal Jacques Rogge: načrt mora biti dolg kvečjemu eno stran. Če je daljši, ni jasen. Trener mora pristopiti k igralcem in skupaj z njimi postaviti cilje. Ne mislim na demokracijo, kajti na koncu bom jaz odločal, temveč na ekipno sodelovanje,« je trenerska filozofija Belgijca, ki se bo junija rokoval z abrahamom.

Heynen je sinoči v začetno postavo uvrstil tudi zadnjo okrepitev, brazilskega podajalskega veterana s francoskim državljanstvom Rafaela Redwitza. Že uvodne minute so nakazovale, da je bilo oranžnim zmajem dovolj razprodaje točk po zelo spodobnih igrah in so želeli statistiko vendarle oplemenititi tudi s prvo zmago. V prvem nizu in pol so iz igre popolnoma izločili tekmečevega korektorja Daniela Malescho, ki je iz 14 napadov iztržil eno samo točko. Večino prvega dela sta se moštvi izmenjavali v vodstvu, v končnici pa so domači zaklenili mrežo in poskrbeli, da je bil tekmec manj kot tretjinsko uspešen v napadu.
 

V petem nizu brez možnosti


Goste je vrnil v igro rezervni poljski korektor Bartlomiej Boladz, ki je na parket vskočil sredi drugega niza in – ob več kot polovično uspešnem napadu – kot po tekočem traku nizal točke. S tem je izničil lepo prednost Ljubljančanov (11:14) in v končnici potegnil Friedrichshafen do izenačenja v nizih. Tudi tretji del so gostitelji začeli bolje in na servis Time Polujana ušli z 9:4, kar pa ni zadostovalo, da bi strli nemški odpor. Pleško je poskusil tudi z menjavo podajalca, a ni pomagalo. A kot že prejšnjič v Tivoliju proti Zenitu so slovenski prvaki znova izvlekli peti niz, v njem pa možnosti za zmago niso imeli.

»Igrali smo v valovih, toplo-hladno, v petem nizu pa nam je padla zbranost, tekmec je imel tudi kanček sreče in dva asa dosegel z odbojem žoge od mreže. Pleško v novi vlogi? Vsi vemo, za kako pozitivno osebo gre, zelo dobro se razumemo, tudi zdaj, ko je prevzel trenerski posel, drastične spremembe ni. Motivacija je na visoki ravni, treningi so bili zadnje dni zelo kakovostni, seveda pa se ne da čez noč pričakovati, da bomo premagovali tekmece enega za drugim. Smo pa že pokazali zametke prave motivacije in borbenosti, s katerima se da kosati tudi z boljšimi moštvi,« je strnil vtise bloker Uroš Pavlovič.

Preberite še:

Komentarji: