Max Verstappen je zasenčil vse tekmece tudi v nedeljo

Lanski svetovni prvak je dobil že sobotno šprintersko dirko, danes pa je dosegel še eno zmago na VN Emilije Romanje.
Fotografija: Max Verstappen je prvi prevozil ciljno črto v Imoli. FOTO: Foto Guglielmo Mangiapane/AFP
Odpri galerijo
Max Verstappen je prvi prevozil ciljno črto v Imoli. FOTO: Foto Guglielmo Mangiapane/AFP

Nizozemec Max Verstappen je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Imoli. Potem ko je svetovni prvak dobil že sobotno šprintersko dirko, je danes dosegel še eno zmago, uspeh Red Bulla na dirki za VN Emilije Romanje pa je dopolnil njegov moštveni sotekmovalec, Mehičan Sergio Perez. Tretji je bil na koncu Britanec Lando Norris (McLaren).

»Vedno je težko doseči kaj podobnega. A že včeraj nam je steklo, videti je bilo, da bo to dober konec tedna za nas. Nismo vedeli, ali bo vreme zdržalo, naša dvojna zmaga pa je povsem zaslužena,« je po zmagi dejal Verstappen.

Precej slabo se je dirka razpletla za nekdanjega svetovnega prvaka, Britanca Lewisa Hamiltona, saj je Mercedesov dirkač končal šele na 13. mestu. Devet mest boljši je bil drugi voznik te ekipe George Russell.

Po napaki deset krogov pred ciljem, ko je zadel zaščitni zid in moral na postanek v boks, je brez stopničk ostal tudi vodilni v seštevku sezone, Monačan Charles Leclerc. Adut domačega moštva Ferrari je bil na koncu le šesti, še slabše se je dirka odvila za drugega Ferrarijevega voznika Carlosa Sainza, ki je po trčenju končal dirko že v prvem krogu.

V skupnem seštevku je Leclerc kljub današnjemu neuspehu še vedno prepričljivo prvi, a se mu je po današnji zmagi Verstappen precej približal.

Naslednja dirka bo nova preizkušnja v koledarju formule 1 v Miamiju 8. maja.

Preberite še:

Komentarji: