Max Verstappen najhitrejši tudi na klasični dirki v Austinu

Nizozemski zvezdnik je dvojni zmagovalec preizkušnje svetovnega prvenstva formule 1 v Teksasu.
Fotografija: Max Verstappen (1) na poti do zmage v Austinu. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports
Odpri galerijo
Max Verstappen (1) na poti do zmage v Austinu. FOTO: Jerome Miron/USA Today Sports

Nizozemski zvezdnik Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1 v teksaškem Austinu. Svetovni prvak je tako konec tedna zaokrožil z drugo zmago po sobotnem šprintu. Drugi je bil danes Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), tretji pa njegov rojak Lando Norris (McLaren).

Trojčka, kamor šteje še zmaga v kvalifikacijah, tokrat Verstappnu sicer ni uspelo doseči. V kvalifikacijah je bil namreč šele šesti, potem ko je izgubil najboljši čas zaradi napake, ko je zapeljal iz območja steze.

Kazalo je, da bo morda Norris dočakal prvo zmago v formuli 1. Vodil je v prvi polovici dirke, in ker je kazalo, da imajo pri McLarnu drugačno taktiko postankov, je bil tudi Verstappen precej oddaljen. A nazadnje so ga pri Red Bullu dvakrat poklicali na menjavo pnevmatik, s svežim zadnjim kompletom pa svetovni prvak ni imel težav pri lovu na novo zmago, že 15. v sezoni in 50. v karieri. Čeprav se je po radijski zvezi mehanikom pritoževal, da ima težave z zavorami, ga te niso preveč ovirale.

Za Verstappna, ki je tretji zaporedni naslov prvaka potrdil že na prejšnji postaji v Katarju, je bil današnji uspeh 15. v sezoni in skupno jubilejni 50. v karieri. »Štart je bil slabši, a na stezi sem imel enak občutek kot včeraj. Nisem želel preveč uničiti pnevmatik, ampak na koncu se je vse dobro izšlo. Super je, da sem svojo 50. zmago dosegel tukaj,« je dejal po zmagi.

V boju za skupno drugo mesto v SP je za zdaj v prednosti še vedno Mehičan Sergio Perez (Red Bull), danes peti, a se mu je Hamilton z današnjim drugim mestom močno približal, v točkah z 219:238. Prvak Verstappen je zdaj pri 466 točkah.

Do konca sezone so še štiri dirke, naslednja pa bo na vrsti že čez teden dni v Ciudad de Mexicu.

Preberite še:

Komentarji: