Max Verstappen tudi v Belgiji brez resnega tekmeca

Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke za VN Belgije v Spa-Francorchampsu.
Fotografija: Max Verstappen je nepremagljiv za tekmece. FOTO: John Thys/AFP
Odpri galerijo
Max Verstappen je nepremagljiv za tekmece. FOTO: John Thys/AFP

Nizozemski dirkač Max Verstappen (Red Bull) je zmagovalec dirke za VN Belgije v Spa-Francorchampsu. Drugi je bil njegov moštveni sotekmovalec Mehičan Sergio Perez, tretji pa Ferrarijev voznik Monačan Charles Leclerc. Nizozemec je tako brez težav dosegel že 45. zmago v karieri in zaokrožil uspešen konec tedna v Belgiji, saj je v soboto dobil tudi sprintersko dirko.

Najboljši že v soboto

Danes je, čeprav je v petek v kvalifikacijah tudi dosegel najhitrejši čas, sicer startal šele s šestega mesta, ker je zaradi menjave menjalnika v dirkalniku dobil pet mest startnega pribitka. A to ga ni oviralo na poti do današnje zmage, saj je potreboval le nekaj krogov, da se je prebil na mesto, ki ga je v sezoni 2023 najbolj vajen.

Max Verstappen FOTO: Stephanie Lecocq/Reuters
Max Verstappen FOTO: Stephanie Lecocq/Reuters

Po novi zmagi, že deseti letošnji in osmi v nizu, je svetovni prvak še povečal naskok v SP. Zdaj ima pred tekmeci že 125 točk naskoka, še najbližje je prav moštveni sotekmovalec Perez. Sezona v formuli 1 se bo po poletnih počitnicah nadaljevala z Verstappnovo domačo dirko, saj bo naslednja postaja nizozemski Zandvoort 27. avgusta.

Preberite še:

Komentarji: