Mayweather obljublja šov, McGregor hiter nokavt

V noči na nedeljo edinstven spektakel: eden najboljših boksarjev vseh časov ali prvi zvezdnik MMA?

Objavljeno
25. avgust 2017 23.31
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Las Vegas –  Lasvegaška dvorana T-Mobile Arena premore daleč premajhno zmogljivost, da bi ustregla vsem, ki želijo ponoči videti »najodmevnejši obračun vseh časov«. Približno 20.000 srečnežev, ki bodo za dvoboj Floyda Mayweatherja in Conorja McGregorja odšteli med 500 in 10.000 dolarji, bo gotovo prišlo na svoj račun, enotno napovedujeta 40-letni Američan in 11 let mlajši Irec.

Eden najboljših boksarjev v zgodovini te priljubljene borilne veščine in ta čas prvo ime družine mešanih borilnih veščin (MMA) sta v zadnjih dneh kipela od samozavesti, njune izjave so močno dvigovale temperaturo v Las Vegasu, s številnimi provokacijami sta dodobra razvnela navijače v obeh taborih.

Prednjačil je McGregor, četudi se nahaja pred prvim poklicnim dvobojem po pravilih boksa. »Nokavtiral ga bom v štirih rundah. Ni me strah tega (pokaže na Mayweatherja, op. a.) in ni me strah teh čudnih pravil boja, ki je dejansko le polovica boja oziroma četrt boja. Če bi bil to pravi boj, v katerem ne bi bilo omejitev in prepovedi, bi ga nokavtiral že v prvi rundi!« je zatrdil McGregor in dodal, da bo zmagal tudi za irske navijače, ki so – mimogrede – preplavili prestolnico ameriškega igralništva.

»Kamorkoli pridemo Irci, postanemo glavni. Navdušen sem nad množico rojakov, ki me podpira tudi tu. Floyd naj govori, kar hoče, toda v zgodovino bo odšel kot poraženec, saj zdaj govori z novim kraljem boksa,« je prepričan McGregor, ki je prišel na zadnje druženje z novinarji oblečen v obleko in kravato. Mayweather si je nadel kapo in pulover s kapuco svoje blagovne znamke TMT (The Money Team) in Irca odpravil v slogu fanta iz ameriškega geta »Ta k... je prišla v ring samo po denar, zato ji bom pokazal, kaj je pravi boks,« je zatrdil Mayweather in dodal, da mlade fante prehitro pritegnejo slava in denar. Floyd je res debitiral daljnega leta 1996 prav v Las Vegasu, prehodil je dolgo in trnovo pot v najbolj konkurenčni boksarski kategoriji – velterju –, v zadnjih letih pač žanje sadove trdega dela, četudi vidijo navijači le njegovo zvezdniško izpostavljanje. »To počnem zase in za svojo družino, toda navijačem obljubljam pravi šov, ki so ga morda pogrešali ob moji zmagi s Pacquaiem. Borili se bosta ta čas največji imeni borilnega športa, za kar sem hvaležen tudi Conorju, ki je veliko naredil za uresničitev tega spektakla,« je dodal Mayweather.

Spektakel, ki ga bo hiša Showtime poslala v dobrih 200 držav, naj bi bil reklama predvsem za boks. Bomo videli, ali bo Američan res gladko zmagal. Nekoč odlični boksar Oscar de la Hoya – pred desetimi leti ga je premagal Mayweather – je prepričan, da McGregor ne bo niti enkrat resno zadel Mayweatherja, saj da je slednji zanj enostavno predober boksar.

Naj torej Američan in Irec ponudita spektakel, v katerem bosta zaslužila 203 (Mayweather) oziroma 136 milijonov (McGregor) evrov.