Mihalinčeva spet potrdila dobro formo pred SP

Na mitingu v češkem Jabloncu je bila druga v teku na 60 metrov, osebni rekord je popravila za dve stotinki (7,24).

Objavljeno
06. marec 2016 09.50
J. P.
J. P.

Jablonec - Najboljša slovenska atletinja minulega leta Maja Mihalinec (Velenje) pred vrhuncem zimske sezone, skorajšnjim dvoranskim svetovnim prvenstvom v Portlandu, iz mitinga v miting dokazuje, da je trenutno v zelo dobri formi. V češkem Jabloncu je namreč v teku na 60 metrov s časom 7,24 za dve stotinki izboljšala osebni rekord in bila vnovič hitrejša od norme za Portland, zasedla pa je drugo mesto in premoč priznala zbolj Michelle Lee Ahye (7,10), članici bronaste štafete Tinidada in Tobaga na 4 x 100 metrov na lanskem svetovnem prvenstvu v Pekingu.

»Dvakrat sem izboljšala osebni rekord. V kvalifikacijah sem tekla 7,25, v finalu še stotinko hitreje. Z rezultatom sem zelo zadovoljna, še posebej, ker sem po torkovi zmagi na beograjskem mitingu delno že začela priprave na svetovno prvenstvo in opravila nekaj nekoliko težjih treningov. Veseli me, da sem v dobri formi pred vrhuncem zimske sezone. Do odhoda v Portland bom naredila še nekaj zahtevnejših treningov, nato pa se bom kar najbolj spočila in se pripravila za nastop onkraj luže,« je za STA komentirala Mihalinčeva.

Njen uspeh je s šestim mestom in časom 8,22 na 60 metrov z ovirami dopolnila še članica Kladivarja Marina Tomič. Zmage se je veselila evropska prvakinja, Britanka Tiffany Porter (7,89), tudi bronasta s svetovnega prvenstva 2013 v Moskvi na 100 metrov z ovirami. Tomičeva, ravno tako z normo za dvoransko svetovno prvenstvo v žepu, je bila tudi zadovoljna: »V zelo močni konkurenci sem bila šesta. Finalni nastop je bil živčen, velika želja po dobrem dosežku me je vodila preblizu prve ovire, ritem sem ujela šele na tretji. Zadovoljna pa sem s kvalifikacijskim tekom. Kljub napaki na štartu sem nastopila agresivno, kar dokazuje tudi čas 8,17.«