Mina brez rezultatskega pritiska

Sezono svetovnega pokala v težavnostnem športnem plezanju bo jutri v Chamonixu začela slovenska šesterica.

Objavljeno
10. julij 2016 15.37
mpi markovič
J. P.
J. P.

Ljubljana - Jutri se v Chamonixu, torej na prizorišču, na katerem je slovenska odprava lani po zaslugi Mine Markovič in Janje Garnbret vpisala dvojno zmago, začenja sezona svetovnega pokala v težavnostnem športnem plezanju. Slovensko reprezentanco bodo poleg Mine (ŠPK Plus) in Janje (Šaleški AO) sestavljali še Rebeka Kamin (AO PD Domžale), Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), Urban Primožič in Martin Bergant (PK Škofja Loka). Maja Vidmar je po koncu minule sezone pospravila plezalke v kot.

»Moje priprave so bile precej drugačne kot minula leta, v celoti sem se jim posvetila šele aprila, kljub temu pa vem, da sem marsikaj naredila in da forma ni slaba. Želim predvsem uživati na preizkušnjah, ki jih jemljem kot nagrado sama sebi po osmih letih v vrhu svetovnega pokala. Ne čutim več rezultatskega pritiska,« je pred odhodom v Chamonix poudarila trikratna skupna zmagovalka težavnostnega svetovnega pokala v letih 2011, 2012 in 2015 in dodala: »Do septembrskega svetovnega prvenstva v Parizu je še kar nekaj časa, dotlej pa še štiri tekme svetovnega pokala na čelu z generalko v Imstu.« Mina je sicer opustila balvane, zadovoljna pa je, da je po koncu minule sezone preplezala nekaj smeri v naravnih plezališčih in uspešno uskladila priprave in plezanje v skali.

»Pred uvodno tekmo je zelo težko oceniti, kje smo v primerjavi s konkurenco, smo pa dobro pripravljeni. Izbral sem šest tekmovalcev, za katere mislim, da lahko sežejo visoko. Zelo sem vesel, da z nami ostaja Mina, ki bo skupaj z Janjo zagotovo spet nizala odlične rezultate. Rebeka je najmanj izkušena, a si je mesto zagotovila z dobrim plezanjem na reprezentančnih treningih. Domen, Urban in Martin so naši najboljši fantje, izstopa pa Domen, ki je že lani dokazal, da sodi v vrh svetovnega pokala,« je prepričan novi selektor Gorazd Hren, ki je nasledil Romana Krajnika, ki si je zaželel reprezentančni oddih in nadaljuje »zgolj« kot trener.