Mladi Venta krst na EP končal na 36. mestu

Na strelskem EP v Osijeku je Kevin Venta z malokalibrsko pištolo zadel 539 krogov in se uvrstil na 36. mesto.

Objavljeno
27. julij 2013 18.38
Slovenija.Ljubljana.05.01.2012 Trening Rajmonda Debevca.Foto:Matej Druznik/DELO
Š. Ro., Delo.si, STA
Š. Ro., Delo.si, STA
Osijek - Ormoški strelec Kevin Venta je v svojem krstnem nastopu na evropskem prvenstvu v hrvaškem Osijeku zasedel 36. mesto. Edini slovenski predstavnik v članski konkurenci z malokalibrsko pištolo je zadel 539 krogov.

Zlato kolajno je osvojil Italijan Giuseppe Giordino (78,7/557), srebrno Rus Denis Kulakov (77,1/560), bronasto pa Portugalec Joao Costa (76,6/557).

Dvaindvajsetletni Venta, ki šele drugo sezono nastopa z malokalibrsko pištolo, se je dobro boril in se do šeste serije sukal okoli 25. mesta. V zadnjih desetih strelih mu je zmanjkalo zbranosti, zadel je zgolj 85 krogov, s tem izidom pa je močno zdrsnil na lestvici. V prvi seriji je zadel 91, v drugi 93, v tretji in četrti po 89, v peti pa 92 krogov.

»To je bila zame najtežja tekma. Glede na to, da v tej disciplini nastopam šele drugo sezono, sem se dobro držal. V zadnji seriji sem zašel v časovno stisko, saj sem imel v uvodnih petih serijah malenkost prepočasen strelski ritem. Na koncu se mi je zaradi tega dvignil srčni utrip, roka pa je postala nemirna,« je današnjo preizkušnjo v slavonski prestolnici opisal strelec ormoškega Kovinarja.

Na strelišču Pampas bo v nedeljo na sporedu zadnja disciplina z malokalibrskim orožjem. Najboljši strelci na stari celini se bodo preizkusili v kraljevski disciplini malokalibrska puška trojni položaj, slovenske barve pa bodo zastopali Rajmond Debevec, Željko Moičević in Robi Markoja.

Pred tričlansko slovensko strelsko ekipo, ki je zaradi malce nenavadnega sporeda tekmovanja kar dva dni počivala, je zahtevna naloga, poleg najboljših evropskih strelcev se bodo na strelskem maratonu morali spopasti z izjemno hudo vročino. Vremenska napoved je silno neprijazna, temperature v slavonski prestolnici se bodo namreč v nedeljo povzpele do 39 stopinj Celzija.