Mrakova in Macarolova mesto navzgor

Na jadralskem SP v Århusu so danes nastope začeli tudi v razredih laser standard in laser radial.
Fotografija: Tina Mrak in Veronika Macarol sta se povzpeli za eno mesto. Foto Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Tina Mrak in Veronika Macarol sta se povzpeli za eno mesto. Foto Matej Družnik/Delo

Århus – Na svetovnem prvenstvu v jadranju na Danskem so šli danes prvič v morje tekmovalci v razredih laser standard in laser radial, jutri uvodni izziv čaka razred 49er, pojutrišnjem pa še formulo kite. Sta pa v olimpijskem razredu 470 nastope nadaljevali Primorki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta prvo današnjo regato končali na šestem in drugo na 19. mesto, s čimer sta skupno malenkostno napredovali, po novem sta trinajsti z 39 točkami. Vodstvo sta prevzeli Japonki Ai Kondo Jošida in Miho Jošioka (10 točk).


Boljša štarta


»Opravili smo dve regati v osmih do dvanajstih vozlih vetra. Nekoliko sva izboljšali štart, kar se je še posebej pokazalo v prvi regati, bili sva tudi na bolj favorizirani strani in v ospredju lažje dobro jadrali. Štart druge regate je bil morda za odtenek slabši, priložnosti približati se skupini pa nisva izkoristili. Bojo sva obračali v ozadju in se morali zelo potruditi, da sva nato do cilja malce nadoknadili in pridobili nekaj mest,« je tekmovalni dan komentirala Mrakova.


Trije plovi v razredu finn


V razredu finn so izpeljali včerajšnji izpuščeni plov in oba predvidena današnja. Liam Orel je bil sprva diskvalificiran, z uvrstitvama na 20. in 33. mesto v preostalih dveh pa skupno zaseda 62. mesto s 85 točkami. Jan Orel je štiri mesta slabši (90 točk), danes je nanizal 30., 29. in 31. rezultat.


Začeli tudi sestri Pletikos


V razredu laser radial so odjadrali dva plova v dveh skupinah. Lin Pletikos, ki je bila kot naša najmlajša reprezentantka tudi zastavonoša na včerajšnjem uradnem odprtju, je s 23. in 31. mestom v svoji skupini skupno na 57. mestu (54 točk), njena sestra Kim pa je v skupini vknjižila 48. in 27. dosežek in je skupno na 76. mestu (75 točk).


Zelko na robu stoterice


Nastope sta v razredu laser radial (dva plova v treh skupinah) začela tudi Žan Luka Zelko in Nik Pletikos. Zelko je v svoji skupini zasedel 29. in 26. mesto in po prvem dnevu zaseda skupno 99. mesto (55 točk), Pletikos pa je z uvrstitvama na 30. in 45. mesto trenutno skupno 119. (75 točk). Za jutri je napovedanega več vetra.
 

Komentarji: