Mrakova in Macarolova peti po prvem dnevu

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta prvi dan tretje regate svetovnega pokala vpisali 3. in 7. mesto.

Objavljeno
28. januar 2014 14.21
suligoj/jadranje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol (Pirat) sta po prvem dnevu tretje regate svetovnega pokala v sezoni 2013/14 in prve v novem koledarskem letu, ki se je začela v morju pred Miamijem, na petem mestu v razredu 470 (tri točke). Primorki sta bili v uvodnem plovu tretji, v drugem pa sedmi. Vodita sicer Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar (1 točka).

»Za nama je dolg dan. Zaradi jutranje bonace smo prvič štartali šele zgodaj popoldne. V obeh plovih je bilo malo vetra, do sedem vozlov. Po opravljenem nastopu sva na obali še vložili protest proti Angležinjama Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre, s katerim sva bili uspešni,« sta sporočili slovenski jadralki.

Slovenske barve med 580 udeleženci iz 50 držav ob omenjeni navezi zastopa le še Žan Luka Zelko (Sidro), ki v razredu laser drži 66. mesto (26 točk), potem ko je bil v prvem plovu 26., v drugem pa 43. Med 97 tekmovalci sicer vodi Avstralec Tom Burton, ki je bil najhitrejši v obeh uvodnih nastopih.

Preostali dve regati te serije bosta od 29. marca do 5. aprila v Palmi de Mallorci in od 19. do 26. aprila v francoskem Hyeresu.