Mrakova in Macarolova v igri za odličja

Jutri se bo v Atenah končalo EP v olimpijskem jadralnem dvosedu 470. Tina Mrak in Veronika Macarol trenutno peti.

Objavljeno
15. julij 2014 00.27
jsu/OLIMPIJCI
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Atene - Pred udeleženkami in udeleženci jadralnega evropskega prvenstva v olimpijskem dvosedu 470 je le še zadnji tekmovalni dan v Atenah, pred njim pa odlično kaže tudi slovenski ženski navezi Tini Mrak in Veroniki Macarol, ki sta danes vnovič nastopili odlično in z dvema tretjima mestoma napredovali na skupno peto oziroma tretje med evropskimi posadkami. Tako se bosta v jutrišnji finalni regati deseterice najboljših borili celo za odličje.

V vodstvu sta sicer Avstrijki Lara Vadlau in Jolanta Ogar pred predstavnicama Nove Zelandije Jo Aleh in Polly Powrie, tretje mesto držita Britanki Hannah Mills in Saskia Clark. Najbližji evropski zasledovalki Primork sta Otočanki Sophie Weguelin in Eilidh McIntyre, ki za Slovenkama zaostajata 15 točk, kar v jutrišnjem sklepnem plovu, ki se točkuje dvojno, pomeni težko ulovljivih osem mest. Eva Peternelj in Valentina Baruca sta prvenstvo končali na 46. mestu.

Med moškimi sta Domen Vasič Stepančič in Jakob Božič z današnjima zelo spodobnima dosežkoma, enajstim in desetim mestom, končala na skupnem 54. mestu. V zlati skupini še naprej dominirata Avstralca Mathew Belcher in Will Ryan.