Markoja 38. na Pragerskem

Strelec Robi Markoja je na tekmi svetovnega pokala na Pragerskem osvojil 38. mesto z malokalibrsko puško leže.

Objavljeno
17. junij 2014 12.50
Posodobljeno
17. junij 2014 13.22
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pragersko − Slovenski strelec Robi Markoja je na domači tekmi svetovnega pokala na Pragerskem zasedel 38. mesto z malokalibrsko puško v ležečem položaju (618,9 kroga).

Zmagal je Kitajec Xing Lan (209,0/625,5), drugi je bil Avstralec Warren Potent (207,7/626,2), tretji pa Švicar Marcel Buerge (186,4/625,5).

»Z današnjim izidom nisem najbolj zadovoljen. Med tekmo preprosto nisem našel pravega občutka, veliko bolje sem se znašel na ponedeljkovih vetrovnih eliminacijah, ko so bile razmere za streljanje veliko zahtevnejše. Imam velike rezerve, prav zaradi tega sem nezadovoljen z današnjo tekmo,« je svoj nastop ocenil Markoja.

V četrtek tri končne odločitve

V četrtek bodo na sporedu tri končne odločitve. Na ženski tekmi z malokalibrsko puško v trojnem položaju bosta nastopili Živa Dvoršak in Renata Oražem, na moški tekmi z zračno pištolo Kevin Venta, Blaž Kunšek, Rožle Repič in Simon Simonič, na ženski tekmi z zračno pištolo pa Petra Dobravec, Mojca Kolman in Majda Raušl.

Dan kasneje bo potekal še moški strelski maraton, na tekmi malokalibrska puška trojni položaj pa bodo slovenske barve zastopali Rajmond Debevec, Željko Moičević, Robi Markoja in Gregor Gotovina.

Dvoršakova s petim mestom pridobila dodaten zagon

Tekma na Pragerskem bo ostala v lepem spominu Živi Dvoršak, ki se je v nedeljo v streljanju z zračno puško uvrstila na peto mesto:

»V zadnjih letih, ko sem posegala po visokih mestih na tekmah za svetovni pokal, mi ni uspel preboj v finale. To je bila moja velika želja, vesela sem, da sem uvrstitev med najboljši osem strelk dosegla prav na domačih tleh. V lanski sezoni sem imela veliko smole, do uvrstitve v finale so me ločile malenkosti. Na letošnji prvi tekmi v ameriškem Fort Benningu moje streljanje ni bilo navdušujoče, po nedavni slabi preizkušnji v Münchnu pa sem se zamislila in naredila nekaj korekcij, ki so se izkazale za pravilne in učinkovite,« je povedala Dvoršakova, ki je bila na tekmi najboljša Evropejka:

»To sem izvedela šele po tekmi na Pragerskem. To bo zagotovo dodaten zagon in motivacija na moji športni poti, dokaz, da je mogoče poseči tudi po najvišjih mestih in preseči bronasto odličje z lanskega evropskega prvenstva na Danskem,« je še dejala slovenska strelka.