MSP v judu: Slovenci ekipno peti

Slovenska moška reprezentanca je na ekipnem delu MSP v judu v Stožicah po porazu z Japonsko ostala brez odličij.

Objavljeno
27. oktober 2013 20.02
Judo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana - Slovenska mladinska reprezentanca je na ekipnem svetovnem prvenstvu v judu v Stožicah danes v borbi za bron pokleknila pred japonskimi vrstniki in tako zasedla peto mesto. Varovanci Grege Broda so najprej na kolena spravili Brazilijo, v četrtfinalu še Ukrajino, nato pa v polfinalu priznali premoč Gruziji, v sklepni borbi pa še Japonski. Slovenske barve so branili bronasti Adrian Gomboc, Igor Potparič, Primož Martinčič, Tadej Mulec in Vito Dragič, ki so klonili z izidom 1:4. Edino zmago je prispeval Potparič.

»Ekipno tekmo ocenjujem kot uspešno, čeprav nam je spodletelo na zadnji stopnici. Če smo v posamičnem delu prvenstva pokazali premalo, smo zdaj popravili vtis ekipno. Z izjemo Gomboca so rezultati med posamezniki malce pod pričakovanji, a smo danes dokazali, da se znamo boriti. To je generacija za prihodnost, fantje še niso rekli zadnje,« je strnil trener Grega Brod.

Dekleta Andreja Leški, Anja Štangar, Manja Kropf, Aja Gačnik Zupanc in Urška Gračner so morala že v predtekmovanju priznati premoč mehiški izbrani vrsti in so ostala brez uvrstitve.

Za edino posamično kolajno na prvenstvu, bronasto, je sicer poskrbel Gomboc v kategoriji do 66 kilogramov.

Jutri ob 11. uri bo v športnem centru Buba v Ljubljani še javni trening mladih judoistov ob svetovnem dnevu juda, na katerem bodo svoje mojstrovine demonstrirali tudi olimpijci Urška Žolnir, Lucija Polavder, Aljaž Sedej in Rok Drakšič v družbi predsednika IJF Mariusa Vizerja.