MVP svetovne lige spet izgubil živce

Francoski odbojkarski zvezdnik Earvin Ngapeth aretiran, ker je na pariški železniški postaji obračunal s sprevodnikom.

Objavljeno
22. julij 2015 11.37
Brazil Volleyball World League
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Pariz - Francoskemu odbojkarskemu zvezdniku Earvinu Ngapethu kakovosti na parketu ne oporeka nihče, navsezadnje so ga letos izbrali za najkoristnejšega igralca svetovne lige, ki so jo senzacionalno dobili »galski petelini«. A tako kot je uspešen na igrišču, je tudi muhast in nebrzdan zunaj njega. Po vrnitvi iz Ria, kjer je potekal sklepni turnir šesterice svetovne lige, je bil namreč vpleten v incident na pariški železniški postaji Montparnasse, zaradi katerega ga je policija tudi aretirala.

Ngapeth je s sorodniki čakal na vlak, ker pa je eden od njih zamujal, je sprevodnika vprašal, ali bi bilo mogoče odhod vlaka za nekaj minut zamakniti. Ker je dobil negativen odgovor, so zapele pesti, nesrečni sprevodnik pa je potegnil kratko, saj bo moral zaradi počene arkade za osem dni na bolniško. Temperamentnega 24-letnega sprejemalca, ki bo v majici Modene tekmec ACH Volleyja v novi sezoni lige prvakov, so pridržali možje postave, v kratkem pa ga čaka še zagovor pred sodnikom.

Za Ngapetha, ki že lep čas slovi po svoji vročekrvnosti in ekstravaganci, to ni bil prvi neljub pripetljaj, zaradi katerega je moral pred roko pravice, avgusta leta 2012 je bil namreč vpleten tudi v množični pretep v nočnem klubu v Montpellieru.