Na kratko: Andrej Jelenc odslej v izvršnem odboru ECA

Naslova svetovnih prvakov v krosu pričakovano romala v Kenijo k Agnes Jebet Tirop in Geoffreyju Kipsangu Kamwororju.

Objavljeno
28. marec 2015 15.09
acr*Jelenc SLOKA 2011
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sofija - Na kongresu Evropske kajakaške zveze (ECA) v Bolgariji so za člana izvršnega odbora izvolili direktorja slovenskih kajakaških reprezentanc Andreja Jelenca. Kajakaška zveza Slovenije je tako prvič dobila svojega predstavnika v krovni organizaciji stare celine. Jelenc, ki ima več kot tri desetletja izkušenj v tej športu, se je za kandidaturo odločil predvsem iz želje po modernizaciji in napredku kajakaštva, za kar si prizadeva že več let, a je bil doslej njegov glas preslišan. Zadnja leta je sicer opravljal funkcijo predsednika tehničnega odbora za slalom pri evropski zvezi, a se je nato pri izvedbi idej često zatikalo na višji ravni. Z izvolitvijo Jelenc, ki se mu je posrečilo v tretjem krogu ob enakem številu glasov kot španska predstavnica, upa, da se bodo stvari vendarle začele vsaj nekoliko premikati.

Stevens in Tavčar s štafetama v finalu

New York - Drugi finalni dan prvenstva ameriških univerz NCAA v Iowi sta s štafetama nastopila tudi dva slovenska plavalca. Anže Tavčar (Ilirija) je bil z univerzo Indiane peti na 4 x 200 jardov prosto, Peter John Stevens (Triglav Kranj) pa je s Tennesseejem zasedel osmo mesto na 4 x 50 jardov mešano. Ob tem je nastopil še v posamični konkurenci na 100 jardov prsno in zasedel enajsto mesto.

Kenijski zmagi na SP v krosu

Peking - Svetovno prvenstvo v krosu v kitajskem Guiyangu se je pričakovano razpletlo po kenijskih željah in načrtih. Med članicami je namreč s konkurenco opravila Agnes Jebet Tirop (26:01), pri članih pa Geoffrey Kipsang Kamworor (34:52). Na zmagovalni oder so stopili še Etiopijki Senbere Teferi (26:06) in Netsanet Gudeta (26:11) ter Kenijec Bedan Karoki Muchiri (35:00) in Etiopijec Muktar Edris (35:06). Slovenskih predstavnikov ni bilo na štartu.

Celjanke po šesto evropsko lovoriko

München - Kegljačice Celja so se v Straubingu prebile v finale evropske lige prvakinj. V polfinalu so bile namreč boljše od reške Mlake s 6:2 (3422:3376), zdaj pa jih jutri v finalu čaka tradicionalna tekmica, nemška Victoria Bamberg, ki se je tja uvrstila z zmago s 7:1 (3392:3281) nad subotiškim Pionirjem. Celjanke naskakujejo že šesto lovoriko najboljših na stari celini.