Na kratko: avstrijsko vodstvo po skokih, Berlotu 48. izhodišče

Rokometni vratar Urban Lesjak za tri leta podaljšal zvestobo Celju PL, David Ginola tretji izzivalec Seppa Blatterja.

Objavljeno
16. januar 2015 14.40
Britain FIFA Election
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Seefeld - Karavana najboljših nordijskih kombinatorcev sezono svetovnega pokala nadaljuje v avstrijskem Seefeldu, na prvi tekmi (od treh posamičnih) pa je skakalni del najbolje opravil mladi, komaj 20-letni domači up Fabian Steindl (105 metrov/133,2 točke), ki ima pred odhodom v smučino desetsekundno zalogo pred Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem (107.5 m/130,6), medtem ko njegov slovitejši rojak Håvard Klemetsen (101 m/123,5) zaostaja 39 sekund. Edini slovenski predstavnik Gašper Berlot (Marjan Jelenko se je vrnil v domovino na dokončno saniranje nedavne poškodbe) je skakalni del končal na 48. mestu (92 m/102,4), tekaškega pa bo začel s pribitkom dveh minut in treh sekund.

Vratar Lesjak ostaja »pivovar«

Celje - Slovenski državni prvaki, rokometaši Celja Pivovarne Laško, bodo še prihodnje tri sezone računali na pomoč reprezenzančnega vratarja Urbana Lesjaka, ki bi mu sicer pogodba potekla po koncu te sezone. S tem klub sledi usmeritvi in strategiji ustvarjanja odličnih igralcev iz domače rokometne šole, med katere sodi tudi Lesjak, ki ga v prihodnje - po odhodu Matevža Skoka - v majici »pivovarjev« čaka še pomembnejša vloga. Že doslej je za celjski klub zbral 210 nastopov, kar ga na večni lestvici uvršča na osemnajsto mesto. »Prepričala me je ljubezen do kluba. Zame je to priložnost in hkrati še večja odgovornost, na katero sem čakal pet sezon, odkar sem del prve ekipe. Eden od ciljev je tudi igrati v izbrani vrsti, kar je največ, kar športnik lahko doseže. Jaz si to želim in stremim k temu,« je poudaril Lesjak.

Tudi David Ginola izziva Seppa Blatterja

Pariz - Dolgoletni prvi mož Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter, ki se bo potegoval za že peti mandat, je dobil še tretjega izzivalca v kampanji za novega predsednika FIFA, ki bo vrhunec doživela na majskem volilnem kongresu v Zürichu. Po nekdanjem diplomatu in dolgoletnem člani zveze Jeromu Champagnu in jordanskem princu Aliju bin al Huseinu se v boj spušča tudi nekdanji francoski reprezentant, 47-letni David Ginola. Bivši napadalec, ki je sedemnajstkrat oblekel majico z državnim grbom, je večidel klubske kariere preživel v PSG in na Otoku, po koncu aktivne športne poti pa se je preizkusil tudi kot filmski igralec in televizijski napovedovalec.