Na kratko: Cunego odslej Boletov moštveni kolega

Italijanski nogometni selektor Conte spet prečrtal Balotellija, pri Borussii na seznamu poškodovanih še Schmelzer.

Objavljeno
05. oktober 2014 16.44
APTOPIX Giants Nationals Baseball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Zmagovalec Gira leta 2004 in svetovni podprvak na cestni dirki štiri leta pozneje, italijanski kolesar Damiano Cunego, je zamenjal delodajalca. Potem ko je bil celo desetletje zvest ekipi Lampreja, je danes obljubil dveletno zvestobo še enemu italijanskemu moštvu, Nippo-Vini Fantiniju, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentant Grega Bole. Poleg 33-letnega Cunea je s Fantinijem pogodbo podpisal tudi mlajši brat letošnjega zmagovalca Toura Vincenza Nibalija, Antonio.

San Franciscu maratonska srhljivka

Gledalci dvoboja končnice ameriške bejzbolske lige MLB med moštvoma Washington Nationals in San Francisco Giants so prišli na svoj račun, saj je obračun, ki se je razpletel po željah gostov (2:1), končal šele po rekordnih šestih urah in 23 minutah igre. San Francisco je zdaj na pol poti v polfinale, saj vodi z 2:0 v zmagah. Prejšnji rekord, pet ur in 50 minut, sta devet let v svoji lasti držali zasedbi Houston Astros in Atlanta Braves.

Dve tekmi brez Balotellija

Italijanski nogometni selektor Antonio Conte v prihajajočih kvalifikacijskih tekmah za evropsko prvenstvo 2016 z Azerbajdžanom in Malto ne bo računal na pomoč Liverpoolovega zvezdnika Maria Balotellija. Ta se po selitvi iz Milana na Otok zaenkrat ni izkazal, manjkal pa bo na drugi zaporedni reprezentančni akciji, saj ga ni Conte vpoklical niti za uvodni obračun »azzurrov« z Norveško (2:0). Namesto njega bo priložnost ponudil 29-letnemu novincu, Southamptonovemu napadalcu Grazianu Pelleju, krstni vpoklic pa si je prislužil tudi mladi, 20-letni branilec Empolija Daniele Rugani.

Tudi Schmelzer na seznamu poškodovanih

Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund res nima sreče, saj se je na seznamu poškodovanih znašel še eden v nizu njegovih ključnih igralcev, branilec Marcel Schmelzer, ki si je na zadnji bundesligaški tekmi s Hamburgom (0:1) zlomil roko. Že pred tem so morali na prisilni počitek tudi Marco Reus, Ilkay Gündogan, Nuri Sahin in Henrik Mhitarjan.