Na kratko: Krki slovenski derbi lige ABA 2

Južnoafriški atlet Wayde van Niekerk bo počival do 9 mesecev, saj si je strgal vezi in hrustanec v desnem kolenu.

Objavljeno
31. oktober 2017 23.18
J. P.
J. P.

Rogaška Slatina - V četrtem kolu košarkarske lige ABA 2 je v slovenskem derbiju Krka po podaljšku, s 84:83 (71:71, 50:56, 22:39, 13:24), na gostovanju odpravila Rogaško, ki je tik pred koncem prvega polčasa že bežala za zelo udobnih 19 točk (39:10). Toda Dolenjci se niso predali, 36 sekund pred koncem rednega dela so bili zgolj še dve točki zadaj, podaljšek je izsilil Paolo Marinelli. Junak dodatka je bil Marko Jošilo, ki je z odločilnim košem in nato skokom v obrambi Krki zagotovil tretjo zmago v ligi. Sicer se je veselil dvojnega dvojčka za 20 točk in 10 skokov, pri Rogaški je bil z 19 točkami najučinkovitejši Ivan Batur.

Van Niekerk na prisilnem počitku

Južnoafriški atletski zvezdnik Wayde van Niekerk, olimpijski zmagovalec v teku na 400 metrov, bo prihodnjih šest do devet mesecev prisilno počival, saj si je ob padcu na ragbijski tekmi estradnikov 7. oktobra v Cape Townu strgal vezi in hrustanec v desnem kolenu. Pod nož bo šel v Vailu, izpustiti bo moral aprilske igre Commonwealtha, vrnitev na steze pa pričakuje julija ali avgusta prihodnje leto, poroča STA.

Sprva s Poljaki

Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v drugi evro-afriški skupini Davisovega pokala 3. in 4. februarja prihodnje leto uvodoma doma pomerila s Poljsko. Žreb so opravili na podlagi lestvice držav v točkovanju za Davisov pokal s 30. oktobra. Naši fantje bodo na tej ravni tekmovanja nastopali drugo leto zaporedoma, pred tem so bili med letoma 2011 in 2016 neprekinjeno člani prve evro-afriške skupine.

MOK omilil suspenz brazilcem

Olimpijski komite Brazilije (COB) bo navkljub suspenzu zaradi preiskave nekdanjega predsednika Carlosa Nuzmana, ki ga bremenijo korupcijske obtožbe, pojutrišnjem lahko sodeloval na generalni skupščini Združenja nacionalnih olimpijskih komitejev (ANOC) v Pragi, je sporočil Mednarodni olimpijski komite (MOK). Obenem bo COB lahko tudi med udeleženci sobotne generalne skupščine Panameriške športne organizacije (PASO) ravno tako na Češkem. MOK sicer poudarja, da vsi ukrepi zoper Brazilijo, sprejeti v začetku meseca, ostajajo v veljavi.